Telitalálat - vendégjáték a Kisfaludy teremben

 
 
Őze Áron, Kovács Vanda és Vasvári Csaba játsszák a Szentendrei Teátrum produkcióját Telitalálat címmel a Kisfaludy teremben, március 9-én 19.00 órai kezdettel.

„A brazilnak, általánosítva, négy nagy szenvedélye van: a karnevál, a foci, a cukornádpálinka és a totó.“
A magyar származású szerző – Joao Bethencourt – Telitalálat! című vígjátéka Rio de Janeiróban játszódik, de játszódhatna bárhol, ahol az emberek hétről hétre TOTÓ-szelvényeket töltenek ki annak reményében,hogy telitalálattal megütik majd a főnyereményt. A fergeteges komédia elképesztő fordulatok során mutatja be a pénzhez, a gazdagsághoz, vagy a gazdagság ígéretéhez való viszonyunkat, az egymás iránt tanúsított együttérzésünk változásait és gyenge pontjait.
Bethencourt komédiája szelíden váltja meg a világot azáltal, hogy rámutat: a pénz mennyire kiforgathat bennünket addig ismert önmagunkból. A szerző jól ismeri az Embert – éljen az a világnak bármely pontján. Ő maga sem élt mindig a Föld túloldalán, hisz 1924-ben Budapesten látta meg a napvilágot. Az általa megírt történet már csak ezért sem hely-, vagy ország-specifikus, így szereplői sem viselnek magukon kifejezetten dél-amerikai, latinos vonásokat. A Bóka B. László által átdolgozott színpadi változatban a magyarországi viszonyok éppen csak akkora hangsúlyt kapnak, hogy azok ne tereljék el figyelmünket a lényegről, ugyanakkor otthonosan mozoghassanak a történetben az előadás nézői. Három nagyszerű szerep nyújt lehetőséget a három remek színésznek arra, hogy az előadás során fölrajzolhassák az egymással és a világgal való viszonyaikat és azok változásait.

Színlap:
Szereplők: Őze Áron, Kovács Vanda, Vasvári Csaba
Dramaturg: Bóka B. László
Díszlet-, jelmeztervező: Matyi Ágota
Rendező: Sipos Imre

Jegyek a vendégelőadásra már kaphatók jegypénztárunkban vagy ide kattintva.

2017. február 10.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Varázslatos élmény Placido Domingoval
  Szombaton „Operaünnep” volt Pécsett, az ottani Expo Center színpadán, ahol kirobbanó sikerrel szerepelt Lázin Beatrix a Győri Nemzeti Színház magánénekese és a színház énekkara a 2017. június 24-én megrendezett nagyszabású…
  2017. június 27. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  A POSZT-on is sikert aratott a Primadonnák
  A Győri Nemzeti Színház egyik legsikeresebb produkciója a Primadonnák. Ken Ludwig bohózatát saját teátrumunkban teltházak és a közönség szűnni nem akaró ovációja kíséri. A habkönnyű komédia, a kacagtató szituációk sorozata,…
  2017. június 14. TOVÁBB OLVASOM