Jézus Krisztus szupersztár a legjobb vidéki musical

 
 
Eredményt hirdetett a Viva la musical internetes portál, az idei Arany Kotta Díjat a Győri Nemzeti Színház Jézus Krisztus szupersztár előadása nyerte vidéki színházak musical kategóriájában. A szakmai zsűri kiemelte Fejszés Attila teljesítményét.

Az eredmények:
Legjobb új musicalprodukció Fame – Budapesti Operettszínház, Rendező: Somogyi Szilárd. Legjobb musicalszínész új musicalprodukcióban: Szabó Dávid (Fame – Budapesti Operettszínház). Legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban: Vágó Bernadett (A nyomorultak – Madách Színház/Szegedi Szabadtéri Játékok; Zene, New York, Szerelem – Soproni Petőfi Színház)
Legjobb új vidéki musicalprodukció: Jézus Krisztus szupersztár – Győri Nemzeti Színház, Rendező: Forgács Péter
A végeredményt a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján határozták meg. Idén a szakmai zsűri tagjai Kútvölgyi Erzsébet és Siménfalvy Ágota művésznők valamint Galambos Attila író, műfordító voltak.

A legjobb új musicalprodukció kategóriában összesítésben második helyen a Centrál Színház Broadway felett az ég (r. Kiss Márton) című előadása, harmadik helyen pedig a Madách Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok koprodukciójában bemutatott A nyomorultak (r. Szirtes Tamás) végzett. A szakmai zsűri ezen felül kiemelte a Kabaré (Budapest Bábszínház, r. Alföldi Róbert), Dögkeselyű (Madách Színház, r. Harangi Mária) és a Karnyóné (Ódry Színpad, r. Ifj. Vidnyánszky Attila) című produkciókat.

A legjobb musicalszínész kategóriában az összesített szavazatok alapján második helyen Szabó P. Szilveszter (Isten Pénze), harmadik helyen pedig Földes Tamás(Isten Pénze) és Papp János(Broadway felett az ég) végzett holtversenyben. A közönségtől kiemelkedően sok szavazatot kapott még Feke Pál (Zene, New York, Szerelem; István, a király) valamint Solti Ádám (A nyomorultak). A szakmai zsűri ezen felül még különleges elismeréssel illette Fejszés Attila (Jézus Krisztus Szupersztár), Cserna Antal (Broadway felett az ég) és Kurkó József (Bubamara) teljesítményét is.

A legjobb musicalszínésznő kategóriában az összesítésben Náray Erika (Cigánykerék) végzett a dobogó második, Peller Anna (Én és a kisöcsém) pedig a harmadik fokán. A közönségszavazásban szép eredménnyel zártak még Gubik Petra (Fame, Koldusopera) Muri Enikő (Fame) művésznők is, a szakmai zsűri pedig ezen felül kiemelte Borbás Gabi és Botos Éva (Broadway felett az ég), Nagy Cili (Sweet Charity), Pallai Mara (Kabaré) és Koós Réka (Dögkeselyű) alakítását.

Idén először ítéljük oda a Legjobb új vidéki musicalprodukció díját. Az összesítésben a második helyezett a Soproni Petőfi Színház Zene, New York, Szerelem (r. Szurdi Miklós), a harmadik pedig holtversenyben a Kecskeméti Katona József Színház Csoportterápia (r. Cseke Péter), illetve a szombathelyi Weöres Sándor Színház Sweet Charity (r. Béres Attila) című előadása lett. A közönségszavazásban előkelő helyen végzett és a szakmai zsűri is kiemelte a Békéscsabai Jókai Színház Koldusopera (r. Katkó Ferenc) produkcióját.

Forrás: vivalamusical.hu
2015. október 05.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus