Traviata a Primavera programjában

 
 
Április 4. és 9. között rendezik az idei évadban a Primavera Fesztivált Budapesten. Immár negyedik éve minden tavasszal megrendezett fesztivál célja az operajátszás népszerűsítése. A Győri Nemzeti Színház április 5-én a Traviátával lépett fel nagy sikerrel az Erkel Színház színpadán.

A győri mellett további öt színház fogadta el az Opera meghívását. Nyitásként április 4-én a Kolozsvári Magyar Opera vendégszereplésében Mozart Don Giovanni című operáját láthatta a fővárosi közönség. A fesztivál második napján miénk volt a színpad, Verdi Traviatáját Szűcs Gábor rendezésében Budapesten is elismeréssel fogadták. A rendező az Opera kérdésére elmondta: Rendkívül aktuálisnak tartja a szerelemről, megbocsátásról, társadalmi előítéletekről szóló történet, amelyet ezért napjaink díszletei között rendezett meg. A Silló István vezényletével játszott opera főbb szerepeit Lőrincz Judit, Turpinszky-Gippert Béla és Bede-Fazekas Csaba énekelték.
Április 6-án a Szegedi Nemzeti Színház társulata Trubadúrt játszik, április 7-én Erkel Bánk bánját láthatják a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadásában. 8-án a Miskolci Nemzeti Színház Wagner A bolygó hollandi című operájával érkezik, a Primavera rendezvénye április 9-én, a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth-produkciójával zárul.

A szervezők reményei szerint a Primavera egyhetes sorozata idén is alkalmat ad arra, hogy az Erkel Színház a magyar nyelvű operajátszás találkozási pontjává váljon. Ahogy Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója a 2013-as újranyitáskor kiemelte: „Az Erkel nem az Operáé, hanem az egész országé.”

Forrás: opera.hu
2017. április 05.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus