Viharos Zsivágó sikerek a Margitszigeten

 
 
A Budapesti Nyári Fesztivál programjában visszatérő vendégként kaptunk meghívást a Margitszigetre idén két alakalommal is, Doktor Zsivágó című musical előadásunkkal. Mindkét nyári este telt házzal várta társulatunkat, ám a sikerért ezúttal a szokásosnál is többet kellett tenni művészeinknek és a műszaki stábnak.

Silló István zeneigazgatónk, a darab karmestere betegség miatt nem tudta vállalni ezt a két estét, így helyette Medveczky Szabolcs dirigált, akinek beugrása bravúrosra sikerült.
Június 30-án pénteken minden néző esőköpenyt kapott a bejáratnál, így Lucy Simon, a darab amerikai zeneszerzője is, aki kifejezetten a mi előadásunk kedvéért érkezett életében először Magyarországra. A védőruházatra szükség is volt, hiszen szinte az első taktus felcsendülésétől az utolsóig esett az eső. Kis megkönnyebbülés épp csak a darab szünetében adatott, pont abban a 15 percben csendesedett el az égi "áldás", no nem azért, hogy kegyelmet adjon a nézőknek, hanem, hogy a második rész második felére, ha lehet még nagyobb intenzitással kezdhessen szakadni. A színpadon zajló események, a romantikus történet és a Lucy Simon szerint is kiváló stáb olyan lebilincselő erővel bírt, hogy a közel 3000-es közönségnek csak egészen kicsi része hagyta el a szabadtéri színpadot, így a darab végére már mindenki csuromvizesen tapsolt.
Két nappal később, július 2-án sokkal kellemesebb időjárással indult az este a fővárosban, mindenki bizakodott egy könnyed, problémamentes színházi élményben. A sors azonban ismét közbeszólt, alig indult el Boris Pasternak meséje és kezdett kibomlani a bonyolult szerelmi szál, amikor váratlanul elakadt a forgószínpad. Forgács Péter igazgató megállította az előadást, türelmet kért, majd rövidesen bejelentette, hogy vállalva minden előre nem látható nehézséget, élőben "átrendezi" a darabot, vagyis a társulat egy színpadi képben játssza el a darabot, hiszen ekkorra nyilvánvalóvá vált, hogy a díszlet sehogyan sem tud tovább forogni.
A sikerhez minden szereplő és résztvevő együttes koncentrációjára, akarására, színpadi rutinjára és a társulat elképesztő összetartására volt szükség. Hogy sikerült minden nehézség ellenére újabb remek előadásokat csinálni, kisebb fajta csodának, de legalábbis Csodatársulatunknak köszönhető, akikre nagyon büszkék vagyunk!
A produkció híre tovább szárnyal, több budapesti néző jelentkezett azóta, hogy szeptemberben szeretnék újra megnézni az előadást, itt nálunk Győrben, nyugodtabb, kőszínházi körülmények között. Erre elsőként szeptember 10-én 17.00 órakor lesz lehetőség, az estére jegyek még kaphatóak online, ide kattintva.

A fotón Lucy Simon zeneszerző látható, aki el volt ragadtatva Doktor Zsivágó feldolgozásunktól.
2017. július 04.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus