A felújítás alatt az Olimpiai Sportparkba költözik a társulat

 
 
A Győri Nemzeti Színház tervezett felújítása miatt 2019-től várhatóan két évadon át az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik majd a színház és a Győri Balett társulata – jelentette be Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere a színház rendkívüli társulati ülésén.

Polgármester úr emlékeztetett arra, hogy a Modern Városok Program keretében ütemezetten újul meg a színház és környezete. A beruházás várhatóan 2019-ben kezdődik. Az ideiglenes helyszínről Borkai Zsolt azt mondta, némi átalakítással méltó lesz arra, hogy két évadon keresztül ott játsszon a társulat. A helyszínválasztásnál a fő szempont egyrészt az volt, hogy ne veszítsék el a nézőket, és hogy a színészek, valamint a színház dolgozói továbbra is kiváló teljesítményt tudjanak nyújtani. Az 1970-es években épült színház nem felel meg a 21. századi igényeknek, a majd 40 éves épület komolyabb felújításon még nem esett át. Polgármester úr türelmet és bizalmat kért a munkálatok idejére a nézőktől és a színház dolgozóitól egyaránt.

Páternoszter Piroska polgármesteri biztos elmondta, hogy a színház és környezete felújítására jövőre írnak ki tervpályázatot. A társulat várhatóan 2021-ben költözhet vissza az épületbe.

A Győri Nemzeti Színház és környezete felújításáról idén április 28-án írt alá a Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást Borkai Zsolt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A projekt megvalósításához a megállapodás szerint húszmilliárd forint áll majd rendelkezésre.

Forrás: MTI - Győr, 2017. december 19. kedd
Fotó: Marcali Gábor

2017. december 19.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus