A színház műhelyháza

Győri Nemzeti Színház Műhelyháza

  • Címe: Győr, Bútorgyári út 4.
  • Alapterülete: 1,292 m2
  • Kubatúrája: 11,628 m3

Műhelyház technikai adatai

Épület külmérete 18 x 71,7 m
Beépített terület 1292 m2
Párkánymagasság 9,1 m
Gerincmagasság 11,2 m

Műhelyek technológiai leírása

Lakatosműhely

Alapvetően szerkezeti felépítéséből fakadóan e műhelyben gépi gyorsdaraboló, állványos köszörűgép, kézi gyorsvágók, asztali és kézi fúrógépek, CO-hegesztő, ív- és lánghegesztő berendezések üzemelnek.

Alapterület: 12,5 x 15 m

Belmagasság: 5,5 m

Asztalosműhely

A műhelyben szalagfűrész, gyalugép, radiálfűrész, faipari láncmaró, függőleges tengelyű marógép, valamint a szokásos asztalosipari kisgépek (szúró fűrész, kézifúró, pneumatikus tűzőgép, kézi csiszológép) kerül alkalmazásra. A gépek egyedi egy- illetve kétzsákos porleválasztókkal rendelkeznek.

Alapterülete: 17 x 14 m

Belmagassága: 5,5 m

Festőműhely

A festő műhelyben vizes higítású enyv kötőanyagú porfestékek és diszperziós festékek, lakkok kerülnek felhasználásra. Helyi korrekcióra flakonos kiszerelésű akrilán aeroszolokat használnak fel. A képződő olajos és festék hulladékok az egyéb anyagoktól elkülönítve kerülnek gyűjtésre az épület mellett kialakított veszélyes hulladék tárolóban. A helyiségben történik a díszletek készre szerelése, melyet egy 500 kp-os terhelhetőségű pályához rögzített emelő segít.

Alapterülete: 17 x 30 m

Belmagassága: 8,5 m

Jelmeztároló

A tárolótérben állványra függesztett vállfákon, illetve a fal mellett elhelyezett polcokon kerülnek a jelmezek tárolásra.

Alapterülete: 17 x 34 m

Belmagassága: 2,8 m