Záporpróba 2015

 
 
Különleges záporpróbát tartottunk június 24-én 09.00 órakor. A biztonsági szempontból kiemelkedő jelentőségű próba célja az volt, hogy ellenőrizzük, a tűzvédelmi berendezések hogyan működnének „éles” helyzetben.

A színházi tűzvédelmi berendezések alapvetően három részből állnak:
1. Színpadi locsolótömlők az ezeket tápláló nyomásfokozó rendszerrel
2. Záporberendezés a töltő szivattyúkkal
3. Száraz tűzoltó vezetékek, tűzoltó autóról történő vízellátással

A felsorolt berendezések mindegyikét teszteltük szerda délelőtt, a leömlő vizet a műszaki stáb által felépített speciális fóliamedence gyűjtötte egybe a nagyszínpadon, a medencéből lefolyón keresztül pedig a csatornarendszerbe jutott a 30 köbméternyi víz.

A záporpróba jól sikerült, a tűzoltók és a műszaki kollégák megelégedéssel nyugtázhatják, hogy a színház tűzrendészeti szempontból veszélyes területei biztonságosan védhetők és jól felkészültek tűzvész esetére. A kisebb hibák, melyeket a teszt során felfedeztek, szerencsére javíthatók a következő évad kezdetéig, tehát a szakemberek megállapították, biztonsággal vághat bele a társulat a 2015/2016-os évad programjába.
A záporozó berendezésnek utoljára 1983-ban kellett éles helyzetben bizonyítania, akkor a Hamlet utolsó előadásán keletkezett tüzet oltották el vele sikeresen.

Sok kép hivatalos oldalunkon ide kattintva elérhető


alt
2015. június 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM