A vád tanúja művészei díjat vehettek át

 
 

Szeptember 3-án, hétfőn átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait. A legjobb női főszereplő díját Szina Kinga, az idei év Különdíját Csankó Zoltán vehette át. Az elismerésekhez szeretettel gratulál a Győri Nemzeti Színház társulata.

A 2018-as versenyprogram A vád tanújával indult június 15-én

Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezésében és a Győri Nemzeti Színház előadásban láthatta a fővárosi közönség.

A Szemle díjátadóján Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fesztivál keretében 6 vidéki színház 6 előadását mutatták be. Az előadásokat teltház előtt játszották a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A szakmai zsűri az idén is hét kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott produkciókat, A vád tanúja, az Illatszertár, a Cabaret, A képzelt beteg, a Volpone és a Furcsa pár című előadást.
A győri, nyíregyházi, kaposvári, kecskeméti, szombathelyi és miskolci társulatokat figyelemmel kísérő szakmai zsűri tagja volt Szinetár Miklós rendező, Bagossy László rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetője, Deres Péter dramaturg és Bán Teodóra.


A szakmai zsűri döntése alapján

Legjobb előadás: nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház | László Miklós: Illatszertár (rendező: Mohácsi János)
Legjobb társulat: szombathelyi Weöres Sándor Színház | Ben Jonson - Volpone (rendező: Alföldi Róbert) 
Legjobb női főszereplő: Szina Kinga, Győri Nemzeti Színház | Agatha Christie: A vád tanúja (rendező: Simon Kornél) 
Legjobb férfi főszereplő: Bányai Kelemen Barna, szombathelyi Weöres Sándor Színház  
Legjobb női mellékszereplő: Märcz Fruzsina, kecskeméti Katona József Színház
Legjobb férfi mellékszereplő: Adorjáni Bálint, kecskeméti Katona József Színház  
Az  idei év Különdíját Csankó Zoltán színművész kapta, aki a győri és a szombathelyi előadásban is emlékezetes alakítást nyújtott.

A legjobb előadásnak járó közönségdíj: Miskolci Nemzeti Színház | Furcsa pár 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. évfordulója alkalmából megrendezett fesztiválon az opera-, operett- és musicalbemutatókat, balett-előadásokat, klasszikus, könnyűzenei és crossover-koncerteket, a színházi előadások, szuperprodukciók, kiállítások és gyerekelőadások sorát csaknem 110 ezer néző láthatta.

Forrás: MTI
Fotók: Szabad Tér Színház

2018. szeptember 03.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM