EKF nap szeptember 8-án

 
 
A tavalyi év sikerén felbuzdulva a város szeptember 8-án, szombaton ismét megrendezi az EKF napot. A Széchenyi térre meghirdetett programok a győri Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat jegyében telnek, az eseményt egy nagyszabású gála zárja.

Jelenleg a második fordulós pályázat készítése zajlik, és decemberben derül ki, hogy Győr, Debrecen vagy Veszprém nyeri el a kitüntető címet.

Közel 130 ember dolgozik együtt az EKF Gála sikeréért. A produkcióban a Győri Filharmonikus Zenekar adja a zenei kíséretet, előadásukban többek között Glinka, Bizet művei csendülnek fel, illetve ismert filmzenei részletek és Beatles dalok, Ravel Bolerójára pedig a Győri Balett eltáncolja Lukács András lenyűgöző koreográfiáját. A muzsikusokat Berkes Kálmán és Silló István, a színház zeneigazgatója vezényli.

Áramlás! a győri pályázat címe. Már a gálára való készülődés olyan energiákat szabadított fel a próbán, ami azt bizonyítja, minden résztvevő hisz az együttműködés gyümölcsöző sikerében. „Ritka esemény, hogy Győr három nagy kulturális intézménye együtt hozzon létre egy ilyen nagyszabású produkciót. Ez mindenképpen üzenetértékű” – fogalmazott Forgács Péter igazgató, aki a próbára stílszerűen Paul McCartney-s pólóban érkezett. A győri kulturális intézmények eddig is tevékenyen részt vettek a sikeres EKF pályázat előkészítésében. A Győri Nemzeti Színház művészei: Forgács Péter, Nagy Balázs, Másik Lehel és Cselepák Balázs kórusunkkal és zenekari tagjainkkal kiegészülve a nagy sikerű Beatles.hu című zenés ámokfutásból adnak elő hét számot. Az érdeklődők a szombat esti gála előtt a társulat számos tagjával személyesen is találkozhatnak a Széchenyi téren 18.00 és 19.30 között.  Az egész napos rendezvényen bemutatkoznak a helyi amatőr művészeti csoportok is, majd az ünneplésbe 17.00 órától a Vaskakas Bábszínház is bekapcsolódik, a Paradicsomleves betűtésztával bábkoncerttel. A rendezvény csúcspontjaként kihirdetik a „Nyaralj és nyerj!” kishajós fotópályázat eredményét, majd 20.30 órától kezdetét veszi a nagyszabású összművészeti gála.

2018. szeptember 07.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM