Bemutatjuk a 4. Kortársasjáték rendezőit

 
 
November 16-án, pénteken a 18. Győri Könyvszalon ünnepélyes megnyitóján kiderül, mi lesz az idei drámaíró verseny témája, amit hagyományosan a Kisalföld megyei napilap aznapi újsághírei közül sorsolunk ki.

A rendezők bemutatása

A három meghívott rendező mindegyike izgalmas és szórakoztató játéknak tartja színházunk kezdeményezését, a Kortársasjátékot, amit az elmúlt években teltház és nagyon sok nevetés kísért.

Radó Denise színészként korábban részt vett már hasonló versenyben. Jól ismeri a győri viszonyokat, hiszen itt nőtt fel. Rendezőként azonban mindenképpen jókor jött a felkérés, hiszen a Klasszikus évad utolsó nagyszínházi bemutatóját, a Bob herceget állítja színpadra. Vallja, hogy a Kortársasjátékra készülő minidrámák erejét a spontaneitás, a frissesség adja. Munkametódusáról elárulta, a szövegkönyvet tiszteletben tartja, amit leírt a szerző, azt követi, a darab stílusát kell jól megtalálni, a profi színészek pedig tudják a dolgukat.

Kautzky Armandot ismerősként üdvözölhetik a drámaíró verseny színészei. A népszerű művész Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című nagyoperettjében játszott itt 2009-ben. Mint mondja, a mostani, alig hat órás rendezői munka alapja a szövegkönyv, csatasorba állítva a szakmai, színészi rutint. Fontosnak tartja, hogy egy megírt történet a szórakoztatás mellett, értéket is közvetítsen. „Erre a munkára rendezőként nem lehet felkészülni, improvizálni fogok, s bízom a tehetséges győri csapat alkotói munkájában. Nincs más dolgom, minthogy a versenylovakat felkorbácsoljam!

Nézőként jól ismeri előadásainkat Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, aki Forgács Péter igazgató meghívására többször járt már bemutatóinkon. Izgalommal tekint a kihívás elé, és miután közelebb állnak hozzá a valós történetek ihlette színpadi darabok, most is hasonlót vár a 4. Kortársasjáték íróitól. Biztos benne, hogy színész-rendezőként nem lesz probléma instruálni a győri művészeket.

 

2018. november 15.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM