Bemutatjuk a 4. Kortársasjáték rendezőit

 
 
November 16-án, pénteken a 18. Győri Könyvszalon ünnepélyes megnyitóján kiderül, mi lesz az idei drámaíró verseny témája, amit hagyományosan a Kisalföld megyei napilap aznapi újsághírei közül sorsolunk ki.

A rendezők bemutatása

A három meghívott rendező mindegyike izgalmas és szórakoztató játéknak tartja színházunk kezdeményezését, a Kortársasjátékot, amit az elmúlt években teltház és nagyon sok nevetés kísért.

Radó Denise színészként korábban részt vett már hasonló versenyben. Jól ismeri a győri viszonyokat, hiszen itt nőtt fel. Rendezőként azonban mindenképpen jókor jött a felkérés, hiszen a Klasszikus évad utolsó nagyszínházi bemutatóját, a Bob herceget állítja színpadra. Vallja, hogy a Kortársasjátékra készülő minidrámák erejét a spontaneitás, a frissesség adja. Munkametódusáról elárulta, a szövegkönyvet tiszteletben tartja, amit leírt a szerző, azt követi, a darab stílusát kell jól megtalálni, a profi színészek pedig tudják a dolgukat.

Kautzky Armandot ismerősként üdvözölhetik a drámaíró verseny színészei. A népszerű művész Kálmán Imre: Csárdáskirálynő című nagyoperettjében játszott itt 2009-ben. Mint mondja, a mostani, alig hat órás rendezői munka alapja a szövegkönyv, csatasorba állítva a szakmai, színészi rutint. Fontosnak tartja, hogy egy megírt történet a szórakoztatás mellett, értéket is közvetítsen. „Erre a munkára rendezőként nem lehet felkészülni, improvizálni fogok, s bízom a tehetséges győri csapat alkotói munkájában. Nincs más dolgom, minthogy a versenylovakat felkorbácsoljam!

Nézőként jól ismeri előadásainkat Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, aki Forgács Péter igazgató meghívására többször járt már bemutatóinkon. Izgalommal tekint a kihívás elé, és miután közelebb állnak hozzá a valós történetek ihlette színpadi darabok, most is hasonlót vár a 4. Kortársasjáték íróitól. Biztos benne, hogy színész-rendezőként nem lesz probléma instruálni a győri művészeket.

 

2018. november 15.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Hála és tisztelet egy életen át
  A magyar történelem dicsőséges és viszontagságos korszakai Gloria von Berg (Berg Glória) személyes életét is meghatározzák. A báró Berg család szorosan kötődik régiónkhoz, Glória pedig nemrégiben vehette át Kapuvár Város…
  2019. június 21. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Megtartottuk évadzáró társulati ülésünket
  A Győri Nemzeti Színház június 4-én megtartotta évadzáró társulati ülését. A Himnusz eléneklése után Forgács Péter igazgató köszöntötte a díszasztalnál ülőket: Páternoszter Piroska polgármesteri biztost, Radnóti Ákos alpolgármestert, Miklósy Lajost,…
  2019. június 04. TOVÁBB OLVASOM