Tolnay Pál-díjat kapott Molnár Tamás

 
 
Ünnepélyes keretek között átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő, Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban. A fővárosi eseményen osztották ki az egyik tagszervezet, a Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat is, a Magyar Állami Operaház első mérnökéről elnevezett Tolnay Pál-díjat, amit Molnár Tamás, a Győri Nemzeti Színház műszaki vezetője vehetett át. Az életműdíjjal ezer eurós pénzjutalom, valamint egy - Tolnay Pál portréját és egy színházi jelképet ábrázoló - bronzplakett is jár.
 

Molnár Tamás 1978-ban érkezett világosítóként színházunkhoz, 1981-től fővilágosítója, 1987-től műszaki igazgatója volt a győri teátrumnak.

A kitűnő szakember több végzettséggel is rendelkezik. Számítástechnikus, alakítás technológus üzemmérnök, mozigépész, sőt a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán a menedzser szakot is elvégezte. A megszerzett tudását kiválóan tudta kamatoztatni színházi pályafutása alatt.

Alázatos munkáját több díjjal is elismerték. 1985-ben kiváló dolgozója lett a színháznak, és amikor elkészült a Műhelyház 1999-ben, Győr Megyei Jogú Város Ezüst Emlékéremmel tüntette ki. A Kisfaludy terem az ő útmutatásai alapján készült el 2000-ben. Tervezett olyan asztalokat is, amiket a mai napig használunk, sőt több előadásban, mint díszlettervező is részt vett.  

A hétfői budapesti díjkiosztón hangzott el Forgács Péter igazgatónk méltatása, most ebből következik egy részlet:

„Molnár Tamásról szuperlatívuszokban tudok beszélni. Lojalitása és szakértelme a mai napig hozzájárul színházunk magas műszaki felkészültségéhez. Tamás mindig olyan megoldásokkal rukkolt elő, mely nemcsak műszakilag, hanem művészileg is a segítségünkre volt, és van a mai napig. Több jeles szakember dolgozik a SZAKMÁBAN, akik tudásukat Tamásnak köszönhetik, hisz nála, tőle tanultak.
Hogy miért jelöltem a díjra?
Molnár Tamás 1978 óta folyamatosan jelen van a Győri Nemzeti Színház életében. Mind szakmailag, mind emberileg maximálisan méltó erre a díjra. Rengeteg újítás az ő felkészültségének is köszönhető. Lojalitása kimagasló a mai napig. Ezzel szeretnénk alázatos munkáját meghálálni, hogy neveztük őt erre a díjra.
Tamás! A Győri Nemzeti Színház nevében ezúton is köszönöm odaadó munkádat, és azt a szaktudást, amely nélkül színházunk kimagasló műszaki részlege nem jöhetett volna létre.”

Forgács Péter igazgató méltatásához örömmel sorakozik fel a Győri Nemzeti Színház teljes társulata, és szívből gratulál a díjazottnak!

2018. december 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM