Uniós pályázatban a Ludas Matyi jr.

 
 

Színházunk mindig örömmel fogadja és látja vendégül a város és a környék iskoláinak tanulóit. Fontosnak tartjuk a fiatalok élményalapú megszólítását, hiszünk előadásaink erejében, az eredmények minket igazolnak vissza. Évadról évadra több nagyszínházi bérletünkben is üdvözölhetjük a fiatalabb generáció képviselőit. Sőt, az országos szinten is egyedülálló kezdeményezésünk, a Vill-Korr Sulibérlet bemutatóit teltház és siker koronázza a kezdetek óta.

 

A most induló „Szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése” című uniós pályázatnak köszönhetően, a Ludas Matyi jr. előadás főpróbáját közel ötven diák tekintette meg. A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum helyi tagintézményeiből érkező tanulók közül, többen most jártak először a Kisfaludy teremben.

Az 550 millió forint értékű GINOP pályázatban szereplő, a „szabadidő hasznos eltöltésére irányuló” vállalás segíti a diákok tanulását, a csoportban való együttműködésüket. E célkitűzés javítja a magatartásbeli problémákat, és növeli az órákon való aktivitást. A decemberi Vill-Korr Sulibérletes bemutató erre tökéletesen alkalmas volt, hiszen Fazekas Mihály történetének újragondolása, a zenés darab erkölcsi üzenete remek témája lehet akár egy rendhagyó osztályfőnöki órának is.

A főpróbát követően a pedagógusok és a diákok írásos beszámolója nagyon pozitív volt. A tanulók tetszését maximálisan elnyerte Kszel Attila írónk, rendezőnk felújított darabja, amit 14 évvel ezelőtt már nagy sikerrel bemutattunk. A fiatalokat lenyűgözte a Kisfaludy terem intimitása, a színészek közelsége, a humoros előadásnak köszönhetően a zárkózottabb diákok is hamar feloldódtak. Színházunk és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum együttműködése kiválóan indult, a tagintézményeikből érkező diákokat a jövőben is szívesen fogadjuk.

2018. december 14.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM