Nagy Balázs az idei Kardirex-díjas

 
 

Hagyomány már színházunk életében, hogy az évad kiemelt előadásán átadják a Kardirex Művészeti Díjat. Fenyő Miklós–Egressy Zoltán: Aréna című országos ősbemutatója előtt Dr. Vasas Norbert, a Kardirex Egészségügyi Központ centrumvezető főorvosa nyújtotta át a megtisztelő elismerést. Az idei kitüntetett a szombati premier Flippere, azaz Nagy Balázs.

A Kardirex-díjat Dr. Vasas István, a Kardirex Egészségügyi Központ főigazgatója 2014-ben hívta életre. A kuratórium így kívánja elismerni és támogatni színházunk legkiemelkedőbb művészi teljesítményét nyújtó színészeit. 2014-ben Csankó Zoltán, 2015-ben Járai Máté, 2016-ban Töreky Zsuzsa, 2017-ben Posonyi Takács László, míg 2018-ban Nagy Balázs vehette át az elismerést.

A kitüntetett színész több mint húsz éve erősíti a Győri Nemzeti Színház kiváló csapatát. 1997-ben még úgy tervezte, hogy csupán egy évre szerződik ide, de beleszeretett a városba, a mai napig itt él, mindkét gyermeke itt született, és örökre hálás a városnak, amiért ismeretlenül is befogadta. A Győri Nemzeti Színházban az elmúlt két évtized alatt letette már névjegyét, a jobbnál jobb alakítások mellett párhuzamosan játszik a fővárosi Madách Színházban, és az utóbbi időben a Játékszínben is. „Szeretem Győrt és Budapestet is. És ameddig estéről estére képes leszek ADNI a színpadról, nem hagyom el ezt a két várost”.

Az idei Kardirex-díjas művész Fenyő Miklós musicaljeinek állandó szereplője, jól áll neki ez a kor, a magyar rock and roll stílus. Színészi palettáján egymás mögött sorakoznak fel a hazai operett irodalom és a külföldi musicalek főbb szerepei is. A női szíveket meghódító karakterek mellett örömteli számára, amikor megosztó személyiségeket jeleníthet meg. Nagy élvezettel játszotta a Doktor Zsivágóban Sztrelnyikovot, vagy éppen a Jézus Krisztus szupersztárban Pilátus szerepét. Mindkét előadást Arany Kotta Díjjal jutalmazta a Viva la musical! internetes portál. A tavalyi évad kiemelt bemutatójában, szintén Forgács Péter igazgató rendezésében, már uralkodóként harcolt ellenfeleivel, a magyar rockoperában ő játszhatta Istvánt, első királyunkat. Ezt az előadást és alakítását idén Arany Kotta Díjra jelölték.

Felejthetetlen előadások, felejthetetlen kollégák! Visszatérő partnere többek között Mahó Andrea és Járai Máté, akivel kiválóan egészítik ki egymást, legyen szó operettről vagy bohózatról. Kettősük, a Simon Kornél rendezte Ken Ludwig parádés darabban, a Primadonnákban továbbra is kihagyhatatlan, de ugyanez érvényes a Kisfaludy teremben bemutatott magyar mjuzikelkámedire, a Csoportterápiára is. Nagy Balázs saját bevallása szerint ugyan nem tartozik A padlás generációjához, évek során azonban beleszerelmesedett a legendás darabba, ami nemcsak a gyermekeket, de a felnőtteket is elbűvöli. Háda János rendezésének sikere túlnőtt a kamaratermen, így a zenés művet már a Nagyszínházban láthatja a lelkes közönség.

Színházunk 40 éves ünnepi gáláján kedvenc előadásából, a Nyomorultak című musicalből, az Üres a szék, üres az asztal című dallal azon kollégáinknak állított emléket, akik már nem lehetnek velünk. „Szeretnék minden reggel belenézni a tükörbe, igaz embernek maradni. Mosolyt csalni az emberek szívébe, és azt adni, amit csak én tudok”. Ez a mosoly lett NagyBazsi névjegye. „Volt már konfliktusom ebből, hogy állandóan mosolygok, pályakezdőként idősebb kollégaimat ez nagyon idegesítette, nem tudok ezen változtatni, én ilyen vagyok!

A Győri Nemzeti Színház társulatától 2012-ben Kisfaludy-díjat kapott, míg a város Győr Művészetéért díjjal tüntette ki. Majd a közönség TAPS-díjat szavazott neki, és 2014-ben átvehette a megtisztelő Szent István-díjat.

A díjakhoz méltóan a társadalmi felelősségvállalás és a jótékonykodás összefonódott a nevével. Évek óta aktív résztvevője a Jótékonysági kerékpártúrának, a fiatalokkal együtt tekernek ki a táplánypusztai szociális intézményig, és az ott élőkkel egy szép és értékes napot töltenek együtt. Az élet nagy és érzékeny feladatai mellett sokat tesz egészségéért is. A sport állandó része életének. Stílszerűen ajándékozta meg magát születésnapjára: 42 évesen lefutotta a 42 km-es maratoni távot.

A díjazottnak szívből gratulál a Győri Nemzeti Színház társulata!

2018. december 16.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM