Vigné Kerekes Brigitta díjat kapott a magyar kultúra napján

 
 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint, Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát. A győri önkormányzat hagyományosan minden évben ekkor adja át a „Győr Művészetéért” és a „Győr Közművelődéséért díj” díszokleveleit, valamint elismerésben részesíti a város kulturális intézményeiben kiemelkedő színvonalon dolgozó munkatársakat is. A városi ünnepségen díjazták Vigné Kerekes Brigittát, színházunk szervezési osztályának vezetőjét. 

 A Richter teremben tartott keddi ünnepségen Radnóti Ákos alpolgármester mondott köszöntőt. „A kultúra ott tud hatni, ahol szabadon szárnyalhat: tehetséges nemzet vagyunk, a jelenben is nagyszerű alkotások születnek".  Majd úgy fogalmazott, „annak ellenére, hogy nem Győr lesz 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa, biztos vagyok benne, hogy sok cél, ötlet meg fog valósulni a pályázatból, amitől Győr kultúrája tovább tud gyarapodni.” A köszöntő után a magyar kultúra napi díjakat Rózsavölgyi Lászlóval, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnökével közösen adta át.

A kitüntetett, Vigné Kerekes Brigitta 2003 óta dolgozik színházunk szervezési osztályán. Munkáját az alázat, az elmélyült precizitás és az igényesség jellemzi. Nincs olyan kérés – érkezzen ez a munkatársai vagy éppen a nézők részéről, amit ne próbálna meg teljesíteni. Védjegye a korrektség és a kedvesség.
Igazi csapatjátékos. Fontos számára az összetartás, hogy mindenki egy közös célért dolgozzon, és segítse egymást a mindennapok kihívásaiban. Ez itt a színházban megadatik.
A szervezés koordinálása többrétegű feladat. Vigné Kerekes Brigitta mind a külső szervezőkkel, mind az iskolákkal tökéletes összhangban dolgozik. Személye garancia a korrekt és kifogásolhatatlan szervezési munkafolyamatok gördülékeny működtetéséhez.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar kultúra napján a színházért végzett munkáját és a magyar kultúra iránt érzett elhivatottságát ezzel a díjjal honorálta Győr városa.

A díjazottnak szívből gratulál a Győri Nemzeti Színház teljes társulata!

Fotó: Marcali Gábor

2019. január 23.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM