Meghirdettük 2019/2020-as évadunkat

 
 

Korok és történetek címmel meghirdettük következő, 2019/2020-as évadunkat. Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az összes bemutatónkat itt, a 40 éves színházépületben játsszuk, a Nagyszínházban, illetve a Kisfaludy teremben.  Az izgalmas műsortervet Forgács Péter színházigazgató és Kiss János, a Győri Balett vezetője mutatta be a sajtó képviselőinek, valamint meghívott vendégeiknek. 

A csütörtöki sajtótájékoztatón köszöntöttük Győr Megyei Jogú Város képviseletében Radnóti Ákos alpolgármestert, Páternoszter Piroska Polgármesteri biztost, Sándorfi Róbertet, a Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztály főosztályvezetőjét, Rózsavölgyi Lászlót, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökét, valamint Hermann-né Gesztrich Nikolettát, a Kulturális Osztály osztályvezetőjét. Forgács Péter ismét köszönetet mondott Gasztonyi Lászlónak, a Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezetőjének a Sulibérlet támogatásáért, amely a következő évadban is folytatódik.

Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében a Klasszikus évad több bemutatóját dicsérte, többek között a Különös házasság és a Két úr szolgája előadásokat.
A közelgő jövőről is szólt. 2020 nyarától indul a teátrum teljes rekonstrukciója. Az alpolgármester kiemelte, stabil a Győri Nemzeti Színház gazdálkodása, ehhez a költségeket a Magyar Kormány és az önkormányzat továbbra is biztosítja.

Páternoszter Piroska Polgármesteri biztos arról szólt, hogy a színház körüli régészeti feltárások tovább folytatódnak. A kiviteli tervek nyárra készülnek el, akkor írják ki a közbeszerzési pályázatot. A felújítással, a költöztetéssel kapcsolatban több mint egy éve zajlik az egyeztetés, azért hogy a teljes rekonstrukciót követően a közönség és a társulat egy XXI. századi, modern, minden igényt kielégítő épületbe térhessen vissza.

Az új évaddal kapcsolatban Forgács Péter igazgató elmondta, hogy a darabok mindegyike egy-egy meghatározó korszakba vezet vissza. Igaz történetek ihlette darabokkal készülünk, amelyek valós eseményeket dolgoznak fel.
Meghirdettük nagysikerű nyílt napunkat, az 1 nap a kulisszák mögött IX. rendezvényét. A regisztráció kezdete április 12-én, pénteken 9.00 órától indul a színház szervezési osztályán. Bővebb információkat ITT talál a programokkal kapcsolatban.

Idén 40 éves a Győri Balett társulata. Kiss János igazgató elmondta, 2019. november 2-án egész napos ünnepi rendezvénysorozattal készülnek, majd november 9-én debütál Velekei László koreográfiája, az Anna Karenina.

Silló István, a Győri Nemzeti Színház zeneigazgatója és karmestere a Co-Opera társulás fontosságáról és sikeréről szólt. A sevillai borbély, a Figaro házassága után 2020-ban egy újabb Mozart művet láthatunk, Juronics Tamás rendezésében.
Kiemelkedő szakmai elismerésnek tartja, hogy az opera hazájában, Olaszországban is megmérettette magát színházunk zenei tagozata, hiszen március 15-én nagy sikerrel mutattuk be a Figaro házasságát Verbániában.

Elfogadta meghívásunkat Bori Réka, az Elisabeth című musical címszereplője, aki a Már nem én lennék című kultikus dalt énekelte el Silló István kíséretével. Vendégünk volt Szemenyei János is, aki Lucheni szerepében lép majd a győri közönség elé a következő évad kiemelt produkciójában.  

Kszel Attila író, rendező az ifjúsági előadások küldetését méltatta. Szórakoztató, zenés történetei elvezetnek bennünket a felvilágosodás és az antikvitás korába.

A 2019/20-as évad műsora

Nagyszínház

Tasnádi István: Szibériai csárdás (zenés romantikus játék)
Rendező: Tasnádi Csaba

Szabó Magda: Régimódi történet (családtörténet)
Rendező: Bagó Bertalan

Győri Balett: Anna Karenina
Koreográfus: Velekei László

Lévay Szilveszter – Michael Kunze: Elisabeth (musical)
Rendező: Forgács Péter
Koreográfus: Kováts Gergely Csanád

Co-Opera
Wolfgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból (opera)

Rendező: Juronics Tamás

Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté (vígjáték)
Rendező: Szűcs Gábor

Peter Shaffer: Amadeus (színjáték)
Rendező: Méhes László

Kisfaludy terem

David Seidler: A király beszéde (dráma)
Rendező: Funtek Frigyes

Agatha Christie: Váratlan vendég (krimi)
Rendező: Forgács Péter

Vill-Korr Sulibérlet

Gasztonyi László már 6. alkalommal támogatja a gyerekek színházba járását.

Kszel Attila: La Fontaine, avagy a csodák éjszakája (színmű)
Rendező: Kszel Attila

Kszel Attila: Róma réme (zenés színmű)
Rendező: Kszel Attila

Szilágyi Andor: Leánder és Lenszirom (mese)
Rendező: Gábor Sylvie                     

 

Műsoron marad

Nagyszínház: A padlás | Bob herceg | István, a király | Primadonnák

Kisfaludy terem: A Pál utcai fiúk | Két úr szolgája | Ludas Matyi jr.

 

Bérletezés

A következő évadban a bérletek struktúrája nem változik, közönségünk mintegy 18 lehetőség közül választhat. A jegyek és bérletek ára a Korok és történetek elnevezésű évadban 10 %-kal emelkedik, kivéve a Vill-Korr Sulibérletet, köszönhetően Gasztonyi László nagylelkű támogatásának. A törzsvásárlói kedvezményt továbbra is biztosítjuk bérletes nézőink számára.

Bérletújítás: 2019. május 6-tól május 31-ig

Az előző évadban megszokott ülőhelyeket csak ebben az időszakban tudjuk biztosítani, vagy foglalásban tartani. Amennyiben bérletét más napra vagy helyre szeretné cserélni, kérjük, igényét a fenti időszakban jelezze a színház szervezési osztályán! A változtatási igények feldolgozása június 3-án történik, az új helyekkel kapcsolatosan érdeklődni június 4-től lehet.

Új bérletvásárlóinkat

2019. június 4-től június 28-ig és 2019. augusztus 26-tól az utolsó bérlet zárásáig várjuk a szervezési osztályon.

Részletfizetés

kizárólag 2019. június 28-ig kifizetett első részlet esetén lehetséges (augusztus 26-tól részletfizetés nem kérhető). A második részlet befizetésének határideje: 2019. november 30.

 

 

2019. április 11.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM