TAPS-díj 2019

 
 

Az évad legjobb előadása az Egerek és emberek, legjobb színésze Ungvári István, míg színésznője Molnár Ági lett, nekik szólt a legtöbb taps, illetve szavazat 2019-ben. Idén nyolcadik alkalommal adták át a TAPS-díjakat Győrött. A Kisfaludy teremben megtartott szombati gálán tizenkét díjat osztottak ki.

Az ünnepi műsor házigazdája az idén jubiláló, 40 éves Győri Balett volt. Az est díszvendége Novák Ferenc „Tata”, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfus, rendező, etnográfus, Érdemes művész volt, aki alapítása óta jól ismeri a világhírű Győri Balettet. A díjazottak tőle vehették át a tökéletesség több színben pompázó gömbjeit.

Idén nyolcadik alkalommal került átadásra a Kisalföld megyei napilap kezdeményezésére született helyi elismerés, a TAPS-díj, melynek célja a város aktuális kulturális évada során kiemelkedőt alkotó művészek teljesítményének elismerése. A Kisalföld ötletéhez színházunk, a Győri Balett, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház is örömmel csatlakozott. A jelölteket minden évben az intézmények szakmai kurátorai választják ki a napilap munkatársaival együtt. A Tehetséges Alkotók Publikum Sikere díj esszenciáját az adja, hogy a jelöltek közül mindig a közönség választja ki - idén közel tízezren voksoltak -, hogy kik kapják meg a megtisztelő címeket.

A győri Borsodi Műhely jóvoltából a közel 2 kg-os gömbök több színben készültek el: az ezüstszínűeket a legjobb művészek és produkciók vehették át, az aranyat az életmű, a zöldet pedig az Új Érték díjas kapta meg.

 

2019 TAPS-díjasai

Győri Nemzeti Színház

Az évad legjobb előadása: Egerek és emberek

Az évad legjobb színésze: Ungvári István

Az évad legjobb színésznője: Molnár Ágnes

Győri Balett

Az évad táncművésze: Engelbrecht Patrik

Győri Filharmonikus Zenekar

Az évad zenekari művésze: Tanisawa Haruka

Vaskakas Bábszínház

Az évad előadása: Óz

Az évad bábszínházi látványa: Óz

Az évad bábszínésze: Nagy Petra

Az alapítók idén is kiosztották a különdíjakat.

A TAPS életműdíjat azoknak a művészeknek hozták létre, akik pályájuk meghatározó részét Győrött töltötték, művészi tevékenységükkel a város kulturális értékét gyarapítják, emberi és alkotó jelenlétükkel példaként állhatnak az őket követő generációk elé. A TAPS életműdíjat idén Kiss János, a Győri Balett igazgatója érdemelte ki.

Új Érték díjban azok részesülhetnek, akik a nagyintézmények mellett az igényes értékközvetítést vállalva hoznak létre új kulturális értékeket. Az elismerés idén a Belvárosi Betyárok együttesnek járt, Váray Lászlónak és Valastyán Tamásnak.

Idén két újabb elismeréssel bővült a díjazottak köre. Az évad vendégművésze különdíjat Ladányi Andrea, Harangozó Gyula-díjas, Érdemes művész vehette át, aki a Vaskakas Bábszínház Óz című produkciójában koreográfusként vett részt. Az évad legemlékezetesebb pillanatáért járó TAPS-díjat Németh Tamás, a Győri Filharmonikus Zenekar trombita szólamvezetője kapta, aki a januári farsangi gálán igencsak meglepte a zeneszerető közönséget, ugyanis „versenyt” úszott Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok, magyar olimpikonnal.

 

2019. máj. 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM