Első bemutatók

 
 

Várjuk Önöket a 2019/2020-as évad új előadásaira. Igaz történetek ihlette darabokkal készülünk, amelyek színpadon megelevenedve még valóságosabb élményt nyújtanak Önöknek; lesz vérbő vígjáték, a vásári komédiák klasszikusa; izgalmas, gondolkodós Agatha Christie krimi és újabb három előadással várjuk az ifjúsági korosztályt. 


Biztosítsa ülőhelyét előadásainkon!

A bérletárusítás október közepéig tart. Bérlettípusainkról érdeklődhetnek színházunk szervezési osztályán és tájékozódhatnak honlapunkon is.  

 

Tasnádi István: Szibériai csárdás

Történelmi tény, hogy a Csárdáskirálynőt nem csupán színházak színpadain, hanem hadifogolytáborokban is bemutatták az I. világháború során. Sok zenész, művész került Szibériába, ahol maguk és társaik szórakoztatására színjátszókört alakítottak, a díszleteket maguk ácsolták, a jelmezeket maguk készítették, fejből írták a kottákat és a szövegkönyvet. Tasnádi István zenés, romantikus játékában is előadják a Csárdáskirálynőt, a magyar katonák egy beígért fogolycsere transzport reményében állítják az operettet színpadra. Mivel a táborokban nem voltak nők, így az előadásban a női szerepeket is férfiak játsszák, a komoly témájú darab jelenetei így válnak komikussá. 

Szereposztás

Jegyvásárlás

David Seidler: A király beszéde

2011-ben A király beszéde c. film tarolt az Oscar gálán. 

David Seidler, A király beszéde című dráma szerzője gyerekkorában kezdett el dadogni. Hosszú út vezetett el addig, amíg VI. György példáján fellelkesülve maga is a gyógyulás útjára lépett, és megírta azt a forgatókönyvet, amiből a 12 Oscarra jelölt film megszületett. A filmszalagról sokak által ismert alkotás egyik érdekessége, hogy az alakításáért Oscar díjat nyert Colin Firth magyar hangja, Csankó Zoltán bújik ezúttal a király bőrébe.  

Szereposztás

Jegyvásárlás

Jegypénztár

Horváth Krisztina: +36 96 520 611
Szekendi Lászlóné Heni: +36 96 520 611

Nyitva tartás hétfőtől péntekig 09.00–17.00-ig 

2019. szeptember 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM