Első bemutatók

 
 

Várjuk Önöket a 2019/2020-as évad új előadásaira. Igaz történetek ihlette darabokkal készülünk, amelyek színpadon megelevenedve még valóságosabb élményt nyújtanak Önöknek; lesz vérbő vígjáték, a vásári komédiák klasszikusa; izgalmas, gondolkodós Agatha Christie krimi és újabb három előadással várjuk az ifjúsági korosztályt. 


Biztosítsa ülőhelyét előadásainkon!

A bérletárusítás október közepéig tart. Bérlettípusainkról érdeklődhetnek színházunk szervezési osztályán és tájékozódhatnak honlapunkon is.  

 

Tasnádi István: Szibériai csárdás

Történelmi tény, hogy a Csárdáskirálynőt nem csupán színházak színpadain, hanem hadifogolytáborokban is bemutatták az I. világháború során. Sok zenész, művész került Szibériába, ahol maguk és társaik szórakoztatására színjátszókört alakítottak, a díszleteket maguk ácsolták, a jelmezeket maguk készítették, fejből írták a kottákat és a szövegkönyvet. Tasnádi István zenés, romantikus játékában is előadják a Csárdáskirálynőt, a magyar katonák egy beígért fogolycsere transzport reményében állítják az operettet színpadra. Mivel a táborokban nem voltak nők, így az előadásban a női szerepeket is férfiak játsszák, a komoly témájú darab jelenetei így válnak komikussá. 

Szereposztás

Jegyvásárlás

David Seidler: A király beszéde

2011-ben A király beszéde c. film tarolt az Oscar gálán. 

David Seidler, A király beszéde című dráma szerzője gyerekkorában kezdett el dadogni. Hosszú út vezetett el addig, amíg VI. György példáján fellelkesülve maga is a gyógyulás útjára lépett, és megírta azt a forgatókönyvet, amiből a 12 Oscarra jelölt film megszületett. A filmszalagról sokak által ismert alkotás egyik érdekessége, hogy az alakításáért Oscar díjat nyert Colin Firth magyar hangja, Csankó Zoltán bújik ezúttal a király bőrébe.  

Szereposztás

Jegyvásárlás

Jegypénztár

Horváth Krisztina: +36 96 520 611
Szekendi Lászlóné Heni: +36 96 520 611

Nyitva tartás hétfőtől péntekig 09.00–17.00-ig 

2019. szeptember 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Sulitúra - csak őszintén!
  Színházunk népszerű Sulitúra sorozata Mosonmagyaróváron zárult le a héten. Hagyományosan az őszi iskolakezdéskor a küldetést évek óta magára vállaló színészünk, Posonyi Takács László járja a győri és környékbeli középiskolákat, hogy…
  2019. október 10. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Évadnyitó társulati ülés 2019.
  A Győri Nemzeti Színház társulata csütörtökön megtartotta évadnyitó társulati ülését. A díszasztalnál Markó Angéla ügyvezető igazgató, Forgács Péter igazgató, Radnóti Ákos alpolgármester és Silló István zeneigazgató foglaltak helyet. Az eseményre…
  2019. szeptember 20. TOVÁBB OLVASOM