Példás győri összefogás

 
 

“Szájmaszkokat varrnak a győri hölgyek a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház számára”– sokakhoz eljutott a múlt heti hír, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a helyi egészségügyi intézmény hőseit segíti Bogdányi Mária jótékony akciója.

Az evangélikus lelkészt, lelkigondozót Ványik Tünde, a kórház diplomás ápolója kérte arra, hogy több fővárosi egészségügyi intézmény kezdeményezéséhez hasonlóan szervezze meg, hogy aki teheti, varrjon otthon szájmaszkot. Az adományokat a győri kórház is szívesen fogadja, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nagy szükség van rájuk az intézményben. A példás győri összefogásból a Győri Nemzeti Színház is kivette részét. 

Nagyné Vass Katalin, színházunk jelmezfelelőse, a férfi szabótár vezetője tizenkét varrodai önkéntesünkkel fogott a mintegy kétnapos munkába. Ennek köszönhetően a hétszáz, házi készítésű szájmaszkot becsomagolva kedden le is adta a kórház Magyar utcai portáján. Az adományokat az egészségügyi intézményben kimossák, fertőtlenítik és szükség szerint felhasználják.

A jótékony akcióban színházunk negyven méter lepedővásznat és rövidárut bocsátott munkatársainknak rendelkezésére, akik a maszkokat otthonukban varrták meg. Az interneten több szabásminta áll a varrónők rendelkezésére, ami egy gyakorlott szakember számára pillanatok alatt elkészíthető. A legmegfelelőbb anyag a világos színű pamutvászon, de bármilyen otthon fellelhető textil is megteszi. Egy lepedőből sok-sok szájmaszk varrható, lényeg, hogy bírja a kifőzést, fertőtlenítést.

A jótékony akció koordinálója, Bogdányi Mária abban is segít, hogy összehozza a feleket, azokat, akik nem tudnak varrni, de rendelkeznek a célnak megfelelő anyaggal és azokat is, akiknek varrógépük van, de elég anyaguk nincs. A nemes győri összefogás jegyében továbbra is szívesen fogad felajánlásokat textilboltokból és további szabad kapacitású varrodáktól.

2020. március 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM