Jávori Ferenc Menyasszonytánc című klezmer-musicaljét október 28-án mutatjuk be a Nagyszínházban. Művészeink egészségesen és nagy hálával várják vissza hűséges közönségüket. Egyetlen változás történt az eredeti szereposztásban, Blumnét Janisch Éva felépüléséig Szulák Andrea játssza, így őt láthatja a nagyérdemű szerda este. A kiváló énekes-színésznő a magyar zenés darab jó ismerője, ezt a szerepet nagy sikerrel viszi a Budapesti Operettszínház most futó előadásaiban.

 „Ambivalens ez a helyzet, egyrészt azért, mert nagyon szeretem ezt az előadást, és nagyon szeretem Győrt is, másrészről régi vágyam volt, hogy újból játszhassak a színházban - fogalmaz a mostani felkérésről Szulák Andrea -, bár nem ilyen áron, hogy az egyik legkedvesebb kolléganőmet, Janisch Évát kell  helyettesítenem felépüléséig. De mivel minden jóban van valami rossz, és minden rosszban van valami jó, ez most nekem egy jutalomfalat azokért az elmaradt koncertkért és egyéb nyilvános szereplésekért cserébe, melyekről le kellett mondanom a pandémia miatt. Minket ez éltet, nekünk az a fontos, hogy játszhassunk, hogy színpadon lehessünk!”

Szulák Andrea pályafutása során arra volt már példa, hogy valakitől megörökölte az adott szerepet, hiszen Blumnét az eredeti, budapesti szereposztásban Molnár Piroska és Felföldi Anikó játszotta korábban. „Hogy mennyire vagyok jó beugró? - kérdez vissza a színésznő -, nyilván a szerep teljes megformálásához elengedhetetlen a hathetes próbafolyamat, de ez most nem egy kívánságműsor, itt azt kell csinálni, ami a feladat!” A színésznő ebben a pár napban az otthoni felkészülésre szánta az időt, ebben segítették őt a győri előadás felvételei, és szerda délelőtt már a Győri Nemzeti Színházban, a társulattal próbál. „Igyekszem nagyon felkészülni az esti premierre, aztán pár napot a városban töltök. Nagyon sok barátom él itt, akik örülnek, hogy újra láthatnak a győri színpadon. Természetesen ők is eljönnek megnézni az előadást, és nagyon drukkolnak nekem!”

Mielőbbi gyógyulást kívánunk Janisch Évának és sok sikert Szulák Andreának, valamint a Menyasszonytánc című klezmer-musical teljes stábjának!

2020. október 27.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Ünnepi nyitvatartás
  A Győri Nemzeti Színház szervezési osztálya és jegypénztára 2021. december 23. után ünnepi rend szerint tart nyitva.
  2021. december 22. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Szemben a nappal – Ingyenes előadás
  Helyszín: Dunakapu tér, GyőrIdőpont: 2021. augusztus 29. 20:00A három részre szakadt Magyarország határain végvári harcok dúltak. Az Oszmán birodalom a század végén hatalmas hadakat indított az északnyugati határvidék felé. A török sereg…
  2021. augusztus 19.