Jónak lenni jó!

 
 

A társadalmi felelősségvállalás jegyében színházunk két gyermekotthon és egy idősotthon számára ajánlott fel online jegyeket évados előadásaink megtekintésére. A Szent Anna Idősotthon közel 380 lakója pénteken Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátékát, míg a győri Bagolyvár és a soproni Cseresznyevirág gyermekotthonban élők a Vill-Korr Sulibérlet előadását, a Tom Sawyer kalandjait nézhetik meg online vasárnap.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója, Forgács Péter szerdán jelképesen átadta a fiataloknak szóló jegyeket a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgató-helyettesének, Bojtosné Tripolszki Margitnak. A két gyermekotthonban közel negyvenen nézhetik majd meg Tom Sawyer és Huckleberry Finn tanulságos történetét, bizony jól jön az online tanulás közepette a színházi kaland.

„Minden ilyen jótékony akció nagyon fontos és dicséretes, a járvány miatt a gyermekek az otthonokban töltik az időt, ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben megtehetünk, kulturális élménnyel megszínesítjük a hétköznapjaikat” – fogalmazott az igazgató a jegyátadás után.

„Nagyon örülünk az ajándéknak - folytatta a fenti gondolatot Bojtosné Tripolszki Margit, a Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgató-helyettese. – A járvány miatt gyermekeinknek szűkösek a lehetőségeik, kevés a változatosság ezekben a hónapokban, nagyon készülnek már a vasárnapi online előadásra. Mi tanárok felkészítjük őket Mark Twain klasszikus ifjúsági regényéből, nagyon nagy élmény lesz nekik.”

Jónak lenni jó, a Győri Nemzeti Színház akciójával, ingyenes online előadásaival minden bizonnyal derűt és mosolyt csal a gyermek- és idősotthonban élők arcára.

fotó: Fehér Alexandra

jotekonysagi_jegyatadas_fb-7.jpg

jotekonysagi jegyatadas fb 13

 

2021. február 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM