Tisztíts meg egy szigetet!

 
 

Ismét egy újabb lépést tettünk a társadalmi felelősségvállalás terén. A Győri Nemzeti Színház is csatlakozott a Tisztíts meg egy szigetet! elnevezésű felhíváshoz. A Föld Napja alkalmából a város összefogott, az április 22-ei jótékony akciót Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Szol Zrt., a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Győr+ Média Zrt. közösen szervezte. Színházunk két csapata közösen megtisztította az Árpád utcai parkolóháznál található szelektív hulladékgyűjtő szigetet, szemetet szedett a Batthyány téri játszótérnél, illetve a színház parkolójánál.

fold napja 2021 fb 15

„Jótékony felhívásunkra érkeztek színházunk szervezési osztályáról, a művészeti titkárságról, velünk volt a tánckarvezetője, a fodrásztárból és öltöztetőink közül is csatlakoztak hozzánk – meséli Agócs Judit színésznő, aki négy éves, környezettudatos kisfiával érkezett a csütörtöki akcióra. „Innentől kezdve száz százalék, hogy ha mi legközelebb játszótérre megyünk, a kisfiam folyton szemetet szedet majd velem – mondja nevetve az édesanya. – Vigyázzunk bolygónkra, ahol élünk, ne szemeteljünk, és gyűjtsük szelektíven a hulladékot! Erre nevelem a rendszerető, precíz kisfiamat is.”

fold napja 2021 fb 27

Győrött összesen 141 szelektív hulladékgyűjtő szigetet találunk, a Föld Napján, azaz április 22-én az önkéntesek ezek közül 43-at teljesen kitakarítottak. „A vártnál bár tisztább volt a belvárosi hulladékgyűjtő sziget környezete, sok üvegszilánkot találtunk körülette. Az is jellemző sajnos, hogy bár a tereken, utcákon mindenhol találunk szemétgyűjtő kukákat, rejtélyes okokból az emberek többsége a csikket nem bele, hanem tőle egy méterre dobja el. Ezekből sokat szedtünk össze a belvárosban.”

fold napja 2021 fb 3

Csütörtökön városszerte több mint 250 önkéntes tevékenykedett, hogy szebbé varázsolja a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét. Az akcióban résztvevő csapatok a kesztyűt és a szemetes zsákokat ingyen kapták, és ha képet is küldtek az elvégzett munkáról, ajándékba fejenként egy-egy nagy tábla Győr750 jubileumi csokoládét kaptak.


fotó: Fehér Alexandra
2021. április 22.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Ünnepi nyitvatartás
  A Győri Nemzeti Színház szervezési osztálya és jegypénztára 2021. december 23. után ünnepi rend szerint tart nyitva.
  2021. december 22. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Szemben a nappal – Ingyenes előadás
  Helyszín: Dunakapu tér, GyőrIdőpont: 2021. augusztus 29. 20:00A három részre szakadt Magyarország határain végvári harcok dúltak. Az Oszmán birodalom a század végén hatalmas hadakat indított az északnyugati határvidék felé. A török sereg…
  2021. augusztus 19.