Tisztíts meg egy szigetet!

 
 

Ismét egy újabb lépést tettünk a társadalmi felelősségvállalás terén. A Győri Nemzeti Színház is csatlakozott a Tisztíts meg egy szigetet! elnevezésű felhíváshoz. A Föld Napja alkalmából a város összefogott, az április 22-ei jótékony akciót Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Győr-Szol Zrt., a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Győr+ Média Zrt. közösen szervezte. Színházunk két csapata közösen megtisztította az Árpád utcai parkolóháznál található szelektív hulladékgyűjtő szigetet, szemetet szedett a Batthyány téri játszótérnél, illetve a színház parkolójánál.

fold napja 2021 fb 15

„Jótékony felhívásunkra érkeztek színházunk szervezési osztályáról, a művészeti titkárságról, velünk volt a tánckarvezetője, a fodrásztárból és öltöztetőink közül is csatlakoztak hozzánk – meséli Agócs Judit színésznő, aki négy éves, környezettudatos kisfiával érkezett a csütörtöki akcióra. „Innentől kezdve száz százalék, hogy ha mi legközelebb játszótérre megyünk, a kisfiam folyton szemetet szedet majd velem – mondja nevetve az édesanya. – Vigyázzunk bolygónkra, ahol élünk, ne szemeteljünk, és gyűjtsük szelektíven a hulladékot! Erre nevelem a rendszerető, precíz kisfiamat is.”

fold napja 2021 fb 27

Győrött összesen 141 szelektív hulladékgyűjtő szigetet találunk, a Föld Napján, azaz április 22-én az önkéntesek ezek közül 43-at teljesen kitakarítottak. „A vártnál bár tisztább volt a belvárosi hulladékgyűjtő sziget környezete, sok üvegszilánkot találtunk körülette. Az is jellemző sajnos, hogy bár a tereken, utcákon mindenhol találunk szemétgyűjtő kukákat, rejtélyes okokból az emberek többsége a csikket nem bele, hanem tőle egy méterre dobja el. Ezekből sokat szedtünk össze a belvárosban.”

fold napja 2021 fb 3

Csütörtökön városszerte több mint 250 önkéntes tevékenykedett, hogy szebbé varázsolja a győri szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét. Az akcióban résztvevő csapatok a kesztyűt és a szemetes zsákokat ingyen kapták, és ha képet is küldtek az elvégzett munkáról, ajándékba fejenként egy-egy nagy tábla Győr750 jubileumi csokoládét kaptak.


fotó: Fehér Alexandra
2021. április 22.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény - VISSZAVONVA
  A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ a 2021. március 16-ra meghirdetett – az intézmény tulajdonában lévő Fiat Ducato autóbusz eladására vonatkozó – árverési hirdetményt a 104/2021. (III.5.) Korm. rendeletre hivatkozva visszavonja. A…
  2021. március 08.
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM