Bellai Eszter átvehette a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét

 
 

Bellai Eszter operaénekes, színházunk magánénekese és örökös tagja augusztus 20-a alkalmából átvehette a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét prof. dr. Kásler Miklóstól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető miniszterétől múlt pénteken a pesti Vigadóban. A köztársasági elnök által adományozott kitüntetéssel a díjazott több évtizedes művészi pályafutása során az operairodalom legszebb szerepeiben nyújtott magas színvonalú alakításait ismerték el.   

Bellai Eszter 1984-től a győri Kisfaludy Színház, később a Győri Nemzeti Színház tagja. Vendégként a Magyar Állami Operaház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a debreceni Csokonai Színház, valamint a Pécsi Nemzeti Színház produkcióiban szerepelt. Sikeres pályafutása alatt az operairodalom legmeghatározóbb cím- és főszerepeit elénekelte. Fellépett a világ számos országában, Argentínában, Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Ausztriában, Finnországban, Mexikóban, Izraelban, Ausztráliában, Olaszországban. Brüsszelben együtt szerepelt Montserrat Caballéval. 

„E megtisztelő és kitüntető címet pályám összegzéseként fogom fel. Az iskoláim elvégzése után a Győri Nemzeti Színházban váltam igazán művésszé, az egész pályám itt nyílt ki, ezen a színpadon tanultam meg a szakmát a kiváló rendezőktől, karmesterektől és kollégáktól - mondja boldogan a díjazott, Bellai Eszter. - A magaménak tekintem tehát a győri színházat és a közönséget, bár hívtak társulati tagnak más színházakhoz, én soha sem vágytam máshova. Harmincöt év után operát már nem énekelek, de szívesen veszek részt továbbra is musical és prózai előadásokban. A vezetőségnek hála a mai napig olyan szerepekkel kínálnak meg, melyek méltóak a közel négy évtizedes sikeres és boldog pályafutásomhoz.”

Bellai Esztert legközelebb a közönség a Menyasszonytánc című klezmer-musicalben láthatja szeptember 2-án.

Szívből gratulálunk a díjazottnak!

239546069_10158534824393181_4424333798582517488_n.jpg

2021. augusztus 31.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Ünnepi nyitvatartás
  A Győri Nemzeti Színház szervezési osztálya és jegypénztára 2021. december 23. után ünnepi rend szerint tart nyitva.
  2021. december 22. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Szemben a nappal – Ingyenes előadás
  Helyszín: Dunakapu tér, GyőrIdőpont: 2021. augusztus 29. 20:00A három részre szakadt Magyarország határain végvári harcok dúltak. Az Oszmán birodalom a század végén hatalmas hadakat indított az északnyugati határvidék felé. A török sereg…
  2021. augusztus 19.