Új időpontban A kékszakállú herceg vára

 
 

A 2019/2020-as évadban elmaradt operaelőadások kerülnek pótlásra márciusban

2022. március 29-én, kedden 19 órakor a 19/20-as évadra érvényes Simon Kázmér bérleteseknek, 2022. március 30-án, szerdán 17 órakor pedig 19/20-as évadra érvényes Czuczor bérleteseknek kerül bemutatásra a Kékszakállú herceg vára című előadás. Kérjük 2019/2020-as évadra érvényes bérletüket hozzák magukkal, amennyiben a bérlet időközben elveszett vagy megsérült, keressék szervezési osztályunkat a megadott elérhetőségek valemelyikén. 

Az előadásra jegyek vásárolhatóak:

Jegyvásárláshoz kattintson IDE

A hatályos járványügyi kormányrendeletnek megfelelően a színház épületében és nézőterein, előadásaink látogatásához nem kötelező a maszk viselése és a védettségi igazolvány bemutatása sem.

 

A COOPERA bemutatja:

Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

Az erdélyi származású, UNITER-díjas Zakariás Zalán rendezésében, Bocskor-Salló Lóránt művészeti vezetése mellett megvalósult operaelőadás arra tesz kísérletet, hogy a férfi és női lélek önállóan is érvényes sajátosságait, és azok komplex kapcsolatát bemutassa, feltárja és értelmezze. A szerző születésének 140. évfordulójára készült produkcióban a két főszerepet Mester Viktória Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett mezzoszoprán és a Liszt-díjas Molnár Levente alakítja. A férfi-női szimbiózis szimbolikáját mélyíti az előadásban, hogy a szólisták zenei kíséretét egy férfi és egy női művész szólaltja meg, két hangszeren. A darab különlegessége nem mindennapi látványvilága: a klasszikus értelembe vett díszlet helyett erős, a szerző által megfogalmazott színekre és jelrendszerekre épülő vizuális világot hívtak életre az alkotók, amely a zenei szövetet szolgálja és formálja egésszé. Az álom és valóság, a többrétegű dualitás a képi világban tovább fokozódik, ahogy egy-egy jelenet erejéig a színpadon éneklő művészeket láthatjuk a vásznakon is.

Az előadás az NKA támogatásával jött létre.

Szereposztás:

A kékszakállú herceg: MOLNÁR LEVENTE
Judit: MESTER VIKTÓRIA

     
Zongorán közreműködik: BÁLINT ZSUZSA, SZÉKELY ATTILA
Zene: BARTÓK BÉLA
Szöveg: BALÁZS BÉLA
Vizuál: 4K MÉDIA STÚDIÓ
Zenei vezető: SZÜTS APOR
Jelmez- és látványtervező: CSÍKI CSABA
Művészeti vezető: BOCSKOR-SALLÓ LÓRÁNT
Rendező: ZAKARIÁS ZALÁN
Producer: DR. VADÁSZ DÁNIEL

 

Fotók: 4K MÉDIA STÚDIÓ

 

2022. március 04.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Új helyszínek, bérletes új ülésrend
  Mindenütt otthon vagyunk Az energiagazdálkodásban felmerülő változások színházunkat is jelentős mértékben érintik. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ennek ellenére színházunk tovább tudjon működni, újabb és újabb előadásokkal tudjuk megörvendeztetni Önöket. A…
  2022. november 25.
  • Bevezető kép
  Sajtónyilvános főpróba: Énekes madár
  Az Énekes madár főpróbájára látogatott a Kisalföld.hu. A próbáról készített képgaléria az alábbi képre kattintva érhető el.   Fotó: Huszár Gábor
  2022. november 09.