A Győri Nemzeti Színház versmondó versenyt hirdet

 
 

„FÉNYT HAGYNI MAGUNK UTÁN…”

Versenyfelhívás


A Győri Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete a Jaurinum Összművészeti Fesztivál keretében meghirdeti a „Fényt hagyni magunk után…” elnevezésű versmondó versenyt.

A versenyre várják a hazai és határon túli, költészetet szerető fiatalokat, továbbá az idősebbeket, akik kedvet és tehetséget éreznek, hogy a versek gondolatiságán át megmutassák hitüket, érzéseiket

A verseny helyszíne: Győri Nemzeti Színház
Időpontja: 2022. június 26. vasárnap, 10:00 óra

A jelentkezők a magyar költészet gazdag tárházából olyan művekkel készülhetnek, melyeknek témája a hit, a vallás bensőségessége, a lélek természete, a belülről építkező gondolati világ varázslatossága, a bizalom, a szeretet ereje.

A versenyzők két, egyenként 4 percnél nem hosszabb magyar verssel jelentkezhetnek:
1. a klasszikus költészet egy darabja
2. kortárs költők egy műve

Kortárs költőnek tekintjük a ma élő vagy az elmúlt tíz évben elhunyt, elismert (költészeti folyóiratokban publikált, nem magánkiadású kötetekkel rendelkező) költőket.

A jelentkezők két korcsoportban (14–21 és 22 év felettiek) fognak versenyezni. A versmondók mindegyike díjazásban részesül, a kategóriák legjobbjai a zsűri döntése alapján különdíjat vihetnek haza. A versenyen nyújtott teljesítményt rangos szakemberekből álló testület értékeli, és segítséget nyújt az előadók további művészi fejlődéséhez.

A versenyre 2022. június 3-ig lehet jelentkezni a versenyhez tartozó nevezési lapon, amely letölthető a www.vers.hu oldalon a Versenyek linken, valamint a Győri Nemzeti Színház oldaláról.

A jelentkezési lapokat erre az e-mail címre kérjük beküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Információ kérhető e-mailen ugyanitt.

A verseny médiapartnere a Versmondó folyóirat.

Jelentkezési lap

2022. május 06.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus