Rendhagyó beszélgetésnek ad otthont a Kisfaludy terem

 
 

Győr ad otthont a Magyar Színházi Társaság novemberi Jó kérdés beszélgetésének

A Jó kérdés vendégeinek Győr három társulatának vezetői mutatják be a város színházi életét és az aktualitásokat.

Szokatlan időpontban lesz a következő Jó kérdés: november 20-án, vasárnap 13.30-kor kezdődik a beszélgetés a győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében, ahova a Jó kérés állandó moderátora, Seres Gerda a Rába-parti város színházigazgatóit várja. Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínházból érkezik, Velekei László a Győri Balettet képviseli, házigazdaként pedig Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója lesz jelen. És ahogy az idei újragondolt, a Magyar Színházi Társaság vidéki tagszínházait bemutató sorozatban az érdeklődők már megtapasztalták, ezúttal is lesz egy helyi újságíró vendég.

Farkas Mónika jól ismeri az intézményekben folyó munkát, és segít kontextusba helyezni a folyamatokat.Velekei László 2020 óta vezeti a Győri Balettet, ahol korábban, 2015-től művészeti vezető volt, azt megelőzően pedig balett-táncosként, majd koreográfusként és művészeti asszisztensként dolgozott. Bakos-Kiss Gábor előbb jogászként, majd színművészként diplomázott. Játszott Debrecenben és a Nemzeti Színházban, volt a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője és a Karinthy Színház igazgatója. A Győri Nemzeti Színházat 2021. július 1-től vezeti. Kocsis Rozi bábszínészi pályafutását a pécsi Bóbita Bábszínházban kezdte, 1992 óta tagja, 1997 óta igazgatója a Vaskakas Bábszínháznak. A beszélgetéssorozat idei fókusza az újragondolt klasszikusok – nekik mit kell idén újragondolni?

A beszélgetés nyitott a közönség számára, és a szokásoknak megfelelően élőben követhető a Magyar Színházi Társaság és a Jó kérdés, valamint az érintett intézmények Facebook-oldalain.

A belépés díjtalan. Jegyek igényelhetők személyesen a Győri Nemzeti Színház Szervezési Osztályán és online a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 


Az esemény támogatója az NKA

2022. november 14.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus