Rendhagyó beszélgetésnek ad otthont a Kisfaludy terem

 
 

Győr ad otthont a Magyar Színházi Társaság novemberi Jó kérdés beszélgetésének

A Jó kérdés vendégeinek Győr három társulatának vezetői mutatják be a város színházi életét és az aktualitásokat.

Szokatlan időpontban lesz a következő Jó kérdés: november 20-án, vasárnap 13.30-kor kezdődik a beszélgetés a győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében, ahova a Jó kérés állandó moderátora, Seres Gerda a Rába-parti város színházigazgatóit várja. Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínházból érkezik, Velekei László a Győri Balettet képviseli, házigazdaként pedig Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója lesz jelen. És ahogy az idei újragondolt, a Magyar Színházi Társaság vidéki tagszínházait bemutató sorozatban az érdeklődők már megtapasztalták, ezúttal is lesz egy helyi újságíró vendég.

Farkas Mónika jól ismeri az intézményekben folyó munkát, és segít kontextusba helyezni a folyamatokat.Velekei László 2020 óta vezeti a Győri Balettet, ahol korábban, 2015-től művészeti vezető volt, azt megelőzően pedig balett-táncosként, majd koreográfusként és művészeti asszisztensként dolgozott. Bakos-Kiss Gábor előbb jogászként, majd színművészként diplomázott. Játszott Debrecenben és a Nemzeti Színházban, volt a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője és a Karinthy Színház igazgatója. A Győri Nemzeti Színházat 2021. július 1-től vezeti. Kocsis Rozi bábszínészi pályafutását a pécsi Bóbita Bábszínházban kezdte, 1992 óta tagja, 1997 óta igazgatója a Vaskakas Bábszínháznak. A beszélgetéssorozat idei fókusza az újragondolt klasszikusok – nekik mit kell idén újragondolni?

A beszélgetés nyitott a közönség számára, és a szokásoknak megfelelően élőben követhető a Magyar Színházi Társaság és a Jó kérdés, valamint az érintett intézmények Facebook-oldalain.

A belépés díjtalan. Jegyek igényelhetők személyesen a Győri Nemzeti Színház Szervezési Osztályán és online a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. 


Az esemény támogatója az NKA

2022. november 14.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Új helyszínek, bérletes új ülésrend
  Mindenütt otthon vagyunk Az energiagazdálkodásban felmerülő változások színházunkat is jelentős mértékben érintik. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ennek ellenére színházunk tovább tudjon működni, újabb és újabb előadásokkal tudjuk megörvendeztetni Önöket. A…
  2022. november 25.
  • Bevezető kép
  Sajtónyilvános főpróba: Énekes madár
  Az Énekes madár főpróbájára látogatott a Kisalföld.hu. A próbáról készített képgaléria az alábbi képre kattintva érhető el.   Fotó: Huszár Gábor
  2022. november 09.