Kiváló kollégákkal eredményes csapatmunka

 
 

Magyar Teátrum-díjas fővilágosítónk, Nády Árpád a kultúra napján sok éves magas színvonalú munkájáért kapott elismerő oklevelet a győri önkormányzattól. Nagyapja hetven évvel ezelőtt a régi Kisfaludy Színházban már a szakmában dolgozott, a fiatalként ügyes asztaliteniszező kitüntetett 20 évesen, 1985-ben került a színház közelébe, igaz, az ismerkedésből életre szóló hivatás lett:

árpi_v2.jpg

Fotó: Jakab Anita

„A kórusba készülő Hosztafi József hívott világosítónak – emlékszik a kezdetre. – Új szakmának, érdekes világnak képzeltem, nem is kellett csalódnom, lépésről lépésre jutottam előbbre az új feladatok által. Pedig nehezen indult, volt egy balszerencsés fejgépezésem a budapesti Thália Színházban, generál sötétben kellett nyitni a művésznőre, de a pontatlanságom következtében a fény leírt egy gyönyörű ívet a színpad fölött. Akkor azt hittem, vége a karrieremnek, de aztán sokat segített Molnár Tamás fővilágosító, egy-egy munkámra a kiváló szót használva. A Nyomorultakból például 1995-ben az akkori technikához képest a maximumot sikerült kihozni, még a jelen lévő zeneszerzőnek, Claude-Michel Schönbergnek is tetszett az előadás. Rengeteget tanultam külsősként harmincnégy év alatt a Győri Balettnél, különösen a darabok tájelőadásba vitelei alkalmából Hécz Pétertől, sem Kiss János, sem Velekei László nem mulasztja el előadás után megköszönni a munkámat. Amely 2017 óta a színház műszaki vezetésébe segítéssel egészült ki, komplex feladat, csak a kiváló tárvezetőkkel együttműködve, csapatmunkával lehetséges. Minden igazgatóval sikerült a színházművészet értékeit elősegítő kapcsolatban dolgozni, és mindig előrelépést jelentett az a jó viszony, amely más színházak műszaki munkatársaival, világosítóival alakult ki. Lányom 15 évesen szintén színházi pályára készül, így talán még folytatása is lesz a családi hagyománynak…”

Mohay Gábor

2023. február 01.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Lapozza át online műsorfüzetünket!
  Ahogy már megszokhatták, idén is lehetőséget biztosítunk Önöknek, hogy akár kézhezvétel előtt online átlapozhassák a következő évados műsorfüzetünket.
   
  2024. május 08.
  • Bevezető kép
  HOBO - Vadászat 40
  A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép.…
  2024. május 03.