Interjú az Oh my life! Movement társulattal

 
 

Oh my life! Movement - Fantasy / Fantázia

Sin Ae Park, Nemzetközi Tánc Kurátor és Producer

Honnan jött az ötlet az előadáshoz, mi volt a legfőbb inspiráció?

Általában a hétköznapokból, a mindennapi életemből inspirálódok, illetve sok ötletemnek a gyermekem a forrása, és az, hogy elképzelem, hogy vajon milyen jövő vár rá.


A célközönség ismerete befolyásolja-e a művészi megnyilvánulás kifejezőeszköz rendszerét, mennyiben alkot másként a művész, ha tudja, hogy gyerekeknek alkot?

Az alkotás során nagyon fontos pontosan tudni azt, hogy ki a közönség. Különösen, ha gyerekeknek készítünk előadást, olyankor sokkal érzékenyebb és óvatosabb megfigyelésre van szükség, mivel a gyerekek sokkal érzékenyebb nézők, korukból adódóan. Amikor gyerekelőadást készítünk, a lehető leglényegretörőbben kell fogalmaznunk, ami nem mindig egyszerű.


Miként zajlik a nézői reakciók vizsgálata, az új generáció szokásai; online jelenlétük miképpen befolyásolja a színház műfaját?

Többnyire közvetlenül az előadás közben szoktam figyelni a reakciókat, amikor szemtől szembe kerülünk a közönségünkkel, a gyerekekkel. A gyerekek szeméből próbálom kiolvasni, hogy tetszik-e nekik, amit látnak, és az empátiájuk is gyakran árulkodik.

Hogyan változik a gyermek-és ifjúsági előadások alapanyaga? Mennyire van szó szimpla adaptációról, és mennyire vannak hatással az alkotói folyamatra az adott korosztály aktuális problémái?

Sokféle módja van annak, hogy hogyan lehet nekikezdeni egy gyermekelőadás megalkotásának, elkészítésének. Van, hogy a kiinduló pont egy adott pillanat egy gyermek életéből, és van, amikor egy többeket érintő társadalmi probléma mentén indulunk el. A legfontosabb minden esetben az, hogy hogyan befolyásolja a gyermeket. Mit tudunk az előadással hozzátenni egy gyerek életéhez, és milyen formában közvetítjük számukra az üzenetet. ez a munkánk legfontosabb része.

Hogyan alakítanak ki kapcsolatot az adott korosztállyal, mik lehetnek a fő kapcsolódási pontok?

A mindennapok során sok időt töltök a gyermekeimmel, és a gyermekeim barátaival, mivel magam is szülő vagyok, továbbá az egyesületünknek vannak kifejezetten gyerekeknek szóló órái. Mindent összevetve, a munkánk alapja az a tény, hogy mindenki volt egyszer gyerek. Ez a legfontosabb kapcsolódási pont a gyerekek és a felnőttek között.

Fantasy Physical DanceOH MY LIFE 1 1

Sin Ae Park, International Dance Curator & Producer  


Where is the idea of the show/play coming from? What was your main source of inspiration?

I usually get inspiration in my daily life and imagining my child and the future of my child.

Does the fact,that you know exactly who your target audience is, affect the way you express your art? How much difference does it make, to create something especially for children?

Knowing exactly who the audience is is very important when creating. In particular, children need more sensitive and careful observation. This is because children are very sensitive audiences according to their age. When creating a work for children, It should go to the place where the content of the creation is the most concise. Which is not easy.

How do you examine feedback from the audience? How do the habits of the new generation, such as massive online presence affect the existence of the theaters?

I mostly review feedback during the performance about how children are facing us . I look for it in the eyes and empathy of children.
The new generation lives in the online world. I think it is too powerful and we cannot even compete with them. Therefore, theaters now need to be essential places for children. In order not to become a new generation wandering in the large online world, memories in theaters are even more necessary. Many infants and toddlers should be able to visit theaters with their parents.

How do the fundamentals of a play, created for children (and the youth) change? How much of the creation process is based on simple adaptation, and how much do the everyday lives, and the current problems of the youth affect it?

There are many different starting points for making performances for children. It could be that a moment in life with a child is the starting point of the performance, and also the social issue can be the beginning point of the performance. It all starts in terms of the 'child's future' after all. How can I enrich the future of the children I'm meeting? and how can we deliver it to them? That is the most significant part of our work.

How do you connect to children and young individuals? What are your main ways of connection?

In everyday life, I often spend time with my children and their friends as parents. And our company conducts movement classes for children on a permanent program. Above all, the big way of thinking of our work is that everyone was a child. That is the important point of connecting us and our children now.

Fantasy Physical DanceOH MY LIFE 4 web

2023. április 07.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Lapozza át online műsorfüzetünket!
  Ahogy már megszokhatták, idén is lehetőséget biztosítunk Önöknek, hogy akár kézhezvétel előtt online átlapozhassák a következő évados műsorfüzetünket.
   
  2024. május 08.
  • Bevezető kép
  HOBO - Vadászat 40
  A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép.…
  2024. május 03.