Táncos tanmese gyermekeknek - Fehér altató

 
 

Šeiko Dance Company - White Lullaby / Fehér altató

Inga Kuznecova, táncos  “White Lullaby”:

Honnan jött az ötlet az előadáshoz, mi volt a legfőbb inspiráció?

Nagyon sok gondolatot ébresztett bennem általánosságban a gyerekekről az, ahogy felnőttem, és ahogy láttam másokat gyereket nevelni Litvániában. Sok család küszködik, hogy előteremtse a pénzt ahhoz, hogy a gyermekeiknek jobb életük lehessen, ami sokszor megy a család rovására. A pénzkeresés reményében sokan emigrálnak is, aminek következtében gyakran csak egy felnőtt tud a gyerekekkel maradni, ami fájdalmas a gyerekek számára. Mindezek pedig hatással vannak a mindennapi életükre, és a jövőjükre is, és ez nagyon szomorú. Így született meg a történet, amiről az előadásunk szól. a kis nyuszinak annyira hiányzik az anyukája, hogy folyton róla álmodik, vagy éppen elaludni sem tud miatta, és már nem tudja, hogyan kezelje ezt a helyzetet. Hiába van nagyszerű családja - tehén nagyi, és az imádnivaló kacsa szomszéd, akik gondoskodnak róla, mégis fájdalmat, dühöt, csalódottságot és kétségbeesést érez.  Az előadáshoz a legfőbb inspirációt egy altató adta, ami a kapcsolódás a kis nyuszi és az anyukája között. Mint egy közös emlék kettőjük között, amin keresztül kommunikálhatnak, főleg az álmokon keresztül.

A célközönség ismerete befolyásolja-e a művészi megnyilvánulás kifejezőeszköz rendszerét, mennyiben alkot másként a művész, ha tudja, hogy gyerekeknek alkot?

Amikor gyerekeknek készítünk előadást, nem kezdünk el azon gondolkodni, hogy vajon mi tetszene nekik, vagy hogyan tehetnénk számukra érthetővé. Ha Te magad érted, hogy miről beszélsz, akkor a gyerekek is értik. A legfontosabb a kerek egész, ami sok apró részből áll össze, amiknek jól kell működniük egymással - koreográfia, zene, képi világ, jelmezek, karakterek és a cselekmény, ha szükséges. Természetesen olyan dolgok, amik egy ötévesnek tetszenek, nem feltétlenül működnek kilenc éveseknél. Sok esetben a gyerekeknek készített alkotások intuíciókon alapulnak, és nem mindig pontosan úgy alakulnak, ahogy előre eltervezzük. Az a nagyszerű abban, amikor gyerekeknek adunk elő, hogy mindig kapunk válaszokat az előadás közben, vagy az előadás után. Ha tetszik nekik valami, ha viccesnek találnak valamit, ha azt gondolják butaság, vagy szomorú, vagy nem értik - tudatni fogják veled.

Agnija Šeiko, művészeti vezető, a “Fehér Altató” koreográfusa:

Miként zajlik a nézői reakciók vizsgálata, az új generáció szokásai; online jelenlétük miképpen befolyásolja a színház műfaját?

Előadás után mindig szoktunk beszélgetni a gyerekekkel arról, hogy mit láttak, mit tapasztaltak, hogy élték meg a látottakat. Néha tényleges párbeszéd formájában, néha rajzolás, vagy játék formájában. A gyerekek nagyon nyitottan beszélnek, és osztanak meg gondolatokat.  Amikor elkezdünk egy előadáson dolgozni, meghívunk gyerekeket a próbára és meghallgatjuk a visszajelzéseiket. Figyelembe véve az észrevételeiket formáljuk és fejlesztjük az előadást. Azt vettem észre, hogy nagyon nehéz fenntartani a gyerekek figyelmét, ha drasztikusan változnak a helyzetek, hogyha a képernyőn látható cselekmény nagyon aktív, nem tudják beazonosítani elég gyorsan ami történik, a játékokban, filmekben, vagy épp a TikTokon. Viszont ha érzékeny témákról beszélünk a színpadon, akkor figyelmesen hallgatnak. Remélem, hogy megtanulnak a pillanatban élni. Az előadásainkban beszélünk összetett, fájdalmas témákról is, nem a “hűha” effektusra utazunk. Ha a gyerekek érzik, hogy valódi és őszinte vagy, akkor figyelnek. Ez persze nem olyan egyszerű.

Hogyan változik a gyermek-és ifjúsági előadások alapanyaga? Mennyire van szó szimpla adaptációról, és mennyire vannak hatással az alkotói folyamatra az adott korosztály aktuális problémái?

Nem is igazán értem, hogy milyen az, ha csupán szimpla adaptáció történik. Sosem veszek könyv adaptációkat a gyerekeimnek, mindig a teljes változatot olvassuk, amelyekben gazdag szókincs, és különleges cselekmény van. Amikor tánc előadásokat készítünk figyelembe vesszük azokat az értékeket, amik mentén a modern generáció éli az életét. A tánc könnyebbé teszi, hogy bonyolult problémákról, és megfoghatatlan szakaszokról beszéljünk. De  “A három kismalac” jellegű előadások ideje egyértelműen elmúlt. Nagyon fontos, hogy teljesen egyenlő alapokkal szólítsuk meg a fiatalabb generációt. Illetve, hogy megtaláljuk a módját, hogy ne oktatni próbáljunk, hanem beszélni a dolgokról. A mai gyerekek tapasztalásai egészen mások, mivel a virtuális világban élnek, és a határok teljesen elmosódnak. Ebben a helyzetben a felnőttek már nem mindentudók. De a látszat ellenére, a gyerekeknek erősnek kell látniuk a felnőtteket, és látniuk kell, hogy szeretnének dolgokat megosztani velük. Ezért olyan előadásokat csinálunk, amik a legösszetettebb kérdésekre keresik a választ.

Hogyan alakítanak ki kapcsolatot az adott korosztállyal, mik lehetnek a fő kapcsolódási pontok?

Látom őket. Ez nagyon fontos. Hihetetlenül fontosak számomra, és ezt érzik. Érzékelik, ha fölényesen közelítjük meg őket, és olyankor nem történik meg az egymásra hangolódás. De ha tisztelettel és szeretettel közeledünk feléjük, akkor kialakul a kapcsolódás. Mindemellett próbálunk olyan témákat találni, amik közelebb hoznak egymáshoz. De a legfontosabb, hogy ne úgy beszéljünk hozzájuk, mintha ők semmit nem értenének. Csakis akkor lehetséges kapcsolódni hozzájuk. Ha a teljes képet látjuk. A tánc egy nagyon tudatos dolog, néha mozdulatokkal olyan dolgokat lehet elérni, amiket szavakkal nem. A látvány és a zene szintén nagyon fontos. De nem azért vagyunk, hogy elkényeztessük a közönségünket, mi valódi hatást és mélységet keresünk.

1 White Lullaby. D.Matvejevas. pagrindine

Inga Kuznecova, dancer of “White Lullaby”:

Where is the idea of the show/play coming from? What was your main source of inspiration?

Growing and seeing people raise their kids in Lithuania is bringing a lot of thoughts about children in general. A lot of families are struggling earning money for their children's “better life” which quite often becomes a curse of the family. Emigration and trying to collect money leaves the family with one grown up, which is painful for the kids. These things affect children's daily life and future, which is really sad. That's how the story of performance came to reality. Kid rabbit is missing his mother so much, dreaming of her or even can’t fall asleep and doesn’t know how to deal with it anymore. Even though he has an amazing family - his grandmother cow and lovely neighbor duck, who are taking care of him, he is going through this whole scale of different feelings like pain, anger, disappointment and despair. The inspiration of the performance became a lullaby, which is a connection between rabbit and his mother. It’s like a memory of what they had together and what they can communicate through, especially in the dreams.

Does the fact, that you know exactly who your target audience is, affect the way you express your art? How much difference does it make, to create something especially for children?

 When we create for kids we don’t start to think what kids would like or how to make it understandable for kids. If you understand what you are talking about, usually kids understand it too.The most important thing is the whole piece, which is made of small puzzle details which should work together - choreography, music, scenography, costume, characters or plot if needed. Of course, some things that a 5 years old would appreciate might not work for 9 year old children. Quite often creations for kids go with intuition and it doesn’t necessarily work as it was planned. It is great with performances for children that you always get answers during or after the show. If they like something, if it’s funny, if it’s stupid or sad or not understandable - they will let you know.

 

Agnija Šeiko, artistic director and choreographer of “White Lullaby”:

How do you examine feedback from the audience? How do the habits of the new generation, such as massive online presence affect the existence of the theaters?

After performances, we always talk with the children about what they saw, experienced, lived through. Sometimes we do it in the form of a conversation, sometimes in the form of a game or drawing. Children speak and share openly. When creating new works, we invite groups of children to rehearsals and listen to their feedback. Taking into account the observations, we change the performance, improve it. I notice that it is very difficult to keep the children's attention when the situation changes drastically, when the action on the screen is very active, it does not allow them to identify what is happening quickly in games or movies, or just on Tik Tok. However, if we talk about sensitive topics on stage, children listen attentively. I hope they are learning to live in the moment. We also talk about complex, painful topics, we do not aim for the wow effect. When children are sensing that you are “real”, they listen. But it is not easy.

How do the fundamentals of a play, created for children (and the youth) change? How much of the creation process is based on simple adaptation, and how much do the everyday lives, and the current problems of the youth affect it?

I don't even understand what a simple adaptation is. I never buy adaptations of books for my children, we read full versions. Where there is rich language, extraordinary plots. When creating dance performances, we take into account what the modern young generation lives by. Dance makes it easier to talk about difficult issues, intangible states. But unequivocally, the time of “The Three Pigs” performances for children has passed. It is necessary to talk to the younger generation on a completely equal basis. And to find a way not to moralize, but to talk. Children and youth in the era of the virtual world and the disappearance of borders have a completely different experience. Grownups can no longer be in a position of omniscience. But no matter how it looks, children need to see adults being strong and willing to share. Therefore, we create performances in which we seek answers to the most complex questions.

How do you connect to children and young individuals? What are your main ways of connection?

I see them. It is very important. They are extremely important to me and it translates. They sense when you speak from a position of power and then the meeting doesn't happen. But if you share out of respect and love, they engage. We are also looking for topics that bring us closer together. But the most important thing is to not talk to them as if they don't understand anything. Only then is connection possible. If we see the whole picture. Dance is a very subconscious thing, sometimes it is possible to reach with movement where words cannot reach. Visuals and music are also important. But we are not here to indulge our audience, we are looking for impact and depth.

White Lullaby. Photo Vytautas Petrikas 0017

 

 

2023. április 07.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Bérletújítás
  Kedves Bérleteseink! Április 28-tól kezdetét veszi a bérletújítási időszak. Jól megszokott ülőhelyeiket május 31-ig tudjuk biztosítani. 
  2023. április 26. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Előadások- és bérletek 23/24

  MÉLYEN TISZTELT NAGYÉRDEMŰ!

  Mindnyájunkban, színházszerető emberekben, időről időre felmerül a kérdés: mi az, amit a színház ad? Én azt gondolom, hogy hitet, az életbe vetett hitet és ennek örömét. Van az úgy, hogy nem tudjuk meglátni a nehézségeken túli boldog pillanatokat, legyen ilyenkor a színház a lámpásunk, a sötétségből kiáramló fény, amely jelzi: a nehéz pillanatok múlandóak, bármely szituációban meg lehet találni az örömet, és a boldogságot keresni érdemes. Szüntelenül. Amikor felgördül a függöny, azt kívánom, ezzel a hittel teljen meg a színház terme, és a lelki utazás könnyedséget, felszabadult mosolyt hozzon nézőink mindennapjaiba. A következő évadban azon fogunk dolgozni, hogy egy színes, változatos repertoárt állítsunk színpadra, tele zenével, vidámsággal és még több humorral. Az idei évadban történt pozitív változásokat igyekszünk tovább vinni és folyamatosan fejleszteni, a kedvezőtleneket pedig kiküszöbölni. Legfontosabb feladataink közé tartozik az is, hogy közönségünk ismét a megszokott körülmények között tudja élvezni előadásainkat, a színház saját épületében. Legyen ez az évad a hité, az örömé és felhőtlen pillanatoké! Tartalmas kikapcsolódást kívánok mindenkinek, a Győri Nemzeti Színházban!

  Bakos-Kiss Gábor
  Jászai Mari-díjas
  A Győri Nemzeti Színház igazgatója


  KEDVES KÖZÖNSÉGÜNK!

  Művészetünk estéről estére új világokat teremt számunkra, de nem rohanhatunk el a minket körülvevő valóság elől. Szembe kell néznünk azzal, hogy most nem a kísérletezés és a próbálkozás időszámítása érkezett el. Ezért is nyúlunk most vissza a 2023/24-es évadban egy, már ismert történethez – Nathaniel Hawthorne klasszikusa alapján készített A skarlát betű előadásunkhaoz –, s fejtjük fel újra a történet szövetét, és éljük át újra a bűnbeesés, a bűntudat, az erkölcsi vezeklés és a megtisztulás örök tapasztalatát. Woody Allen mondta egyszer: „A klas - szikusok jellemzője, hogy ezerszer olvassa őket az ember, és mindig talál bennük valami újat.” Szerencsésnek mondhatja magát a Győri Balett társulata, hiszen hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló és sokszínű repertoárral rendelkezik. Ez az évek alatt megteremtett érték jelen van minden mozdulatunkban, minden előadásunkban. Azonban a táncművészet a pillanat művészete, ahogyan nincs két egyforma mozdulat, úgy nincs két egyforma előadás sem. Minden az akkor és a most hatalma alatt áll, melyet megismételni nem, újra átélni azonban mindannyiunk lehetősége! Tartsanak hát újra Velünk! Váltsák meg bérleteiket!

  Velekei László
  Seregi- és Harangozó-díjas,
  Érdemes művész
  A Győri Balett igazgatója


  Bérletújítás

  Bérlet- és jegyárak 23/24

  Bérletek előadásai 23/24

  Tájékoztató Kiss Bazsa és Lelkes Dalma bérleteseinknek

  Kapcsolódó sajtóanyagok

  Lapozza át online műsorfüzetünket!


  REPERTOÁR


  NAGYSZÍNHÁZ

  A helység kalapácsa

  vígopera | rendező: Zakariás Zalán  

  Fejenagyot, a helység kovácsát templomba zárják, mivel elaludt az istentisztelet végén. Főkolompos az ügyben Harangláb, az egyházfi, aki puszta heccből segíti szerelmi beteljesülésében az otthon elnyomott, lágyszívű kántort, kinek felesége az amazontermészetű Márta. Az alapkonfliktus tehát, szerelmi huzavona: Fejenagy szíve választottja Erzsók, kocsmárosné, akiért rajong a kántor is. Petőfi stílusparódiája ezúttal vígoperaként lép színre. A Cooperával koprodukcióban készülő előadás hang és dallam által is megeleveníti ezt a fura, kifordított, komikus álomvilágot, melyben Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas, Magyarország Érdemes Művésze díjas operaénekest, színházunk korábbi Bánk bánját újra viszont láthatják a Nagyszínházban

  Tervezett bemutató: 2023. szeptember 15.


  Friedrich Schiller

  Ármány és szerelem

  romantikus dráma I rendező: Ivan Urivsky 

  Schiller nagyívű drámájához saját szerelmi élete szolgáltatott alapot. A színműben egy eszményinek ígérkező szerelem lesz semmivé a környezet előítéleteinek tüzében. A dráma mélyén húzódó szálak a társadalmi nyomás, a lelki kiszolgáltatottság és az egyén boldogságkeresésének keresztmetszetében találkoznak. A történet felütésében a nemesi származású Ferdinánd és a középosztálybeli Lujza közötti szerelem kibontakozását láthatjuk. Kettejük boldogsága azonban hamar hanyatlásnak indul a körülöttük kavargó ármánykodás és intrika hatására. Schiller története megérinti a szívet, miközben figyelmeztet: a lélek szabadsága mindennél fontosabb. Az előző évadból elhalasztott előadásunkat az ukrán színház fiatal üstököse, a 10. Színházi Olimpia díszelőadásának rendezője állítja színpadra.

  Tervezett bemutató: 2023. október 6.


  Győri Balett

  A skarlát betű

  balett I koreográfus: Velekei László 

  Az Új-Angliai Boston lakossága izgalmas napra ébred: a városi tömlöc kapuján a házasságtörő Hester Prynne lép ki újszülött csecsemőjét magához szorítva. Útja a főtéren álló pellengérhez vezet, ahol a gyalázkodó tömeg azt várja, hogy feltűzzék ruhájára a skarlátvörös A betűt. A szégyen jelét élete végig, egyedül viseli, hiszen társát a bűnben nem nevezi meg. Már csak azért sem, mert az a közösség nagy tiszteletben álló fiatal lelkésze: Arthur Dimmesdale…

  Tervezett bemutató: 2023. október 27.


  Csiky Gergely

  Buborékok

  vígjáték I rendező: Bakos-Kiss Gábor 

  Csiky Gergely drámájában különböző generációk, világnézetek, jellemek és szerelmek szövik hálójukat. Akkor az élet egy kicsit másabb volt, egy kicsit lassabb, egy kicsit őszintébb, egy kicsit könnyebb, vagy mégsem? Egy földbirtokos apa, aki családjának anyagiaskodó szeszélyeit igyekszik kielégíteni, fennhéjázó életük útvesztőjébe kerül. Miközben a család minden eszközzel igyekszik úri világuk látszatát fenntartani, a buborék lassan elpattan, és a valóság színre kerül, az anyagi csőd pedig elkerülhetetlennek látszik. Az előadással Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes művész és Csankó Zoltán Jászai Mari-díjas színész kettőse tér vissza a színpadra.

  Tervezett bemutató: 2023. november 24.


  Dés-Nemes-Böhm-Korcsmáros-Horváth

  Valahol Európában

  musical I rendező: Bozsik Yvette 

  A történetben egy maréknyi árva gyerek kószál a háborús front kellős közepén biztonságra, hajlékra és élelemre vágyva. Céljuk a túlélés, kilátásaik azonban nem túl biztatóak. Útjuk során nemcsak ellenséggel, de jóakarókkal is találkoznak, akik segítenek meglátni az emberséget a legembertelenebb időkben is. Hűség, barátság, bátorság csak néhány a megszerzett kincsek közül, amikre bukkannak kis hőseink, valahol Európában vándorolva. A Valahol Európában az azonos című film musical-adaptációja, ami színházunk egykori igazgatója, Korcsmáros György írói örökségét is őrzi.

  Tervezett bemutató: 2023. december 15.


  Szerb Antal

  Képtelen királyság

  zenés tévelygés Velencében I rendező: Zakariás Zalán 

  A szabadságvágy mindenkiben él, sőt, az ember létezésének alapvető feltétele. Az ember időtlen törekvése a boldogságkeresés, ami saját életünk irányításából fakad. Erre törekszik egy, a hivatására ráunt király, VII. Olivér is. De mit tegyen, ha semmi máshoz nem ért? Hát játszik… Eljátssza, hogy forradalom van, eljátssza, hogy el kell hagynia a trónt, megpróbálja eljátszani a zsiványt, de az nem megy. Azonban közbelép a sors, így ismét játszhat, ezúttal önmagát. Az előadás Szerb Antal regényét dolgozza fel, előtérbe helyezve Sanoval, a festő szemszögét, aki mindezt vászonra álmodja, és mindvégig segíti a királyt az útkeresésében

  Tervezett bemutató: 2024. március.


  Jeffrey Lane – David Yasbek

  A Riviéra vadorzói

  musical-komédia I rendező: Mészáros Tibor 

  A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

  Tervezett bemutató: 2024. május.


  KISFALUDY TEREM

  Ray Cooney

  Pénz az égből

  bohózat I rendező: Kis Domonkos Márk 

  A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

  Tervezett bemutató: 2023. szeptember 9.


  PADLÁSSZÍNHÁZ

  Sławomir Mrozek

  Strip-tease (sztriptíz)

  kortárs dráma I rendező: Zakariás Zalán 

  Az abszurd színháza. A Strip-Tease, két egyszerű üzletemberről szól: Férfi A-ról és Férfi B-ről, akiket egy nap rajtaütésszerűen kergetnek be egy üres terembe, ahol időnként egy nagy, fenyegető kéz ruhadarabjaiktól fosztja meg a két eltévedt alakot, mígnem csupán a fehérnemű marad rajtuk. A két férfi megpróbáltatásainak forrása nem egyértelmű. A kéz mögött rejtőző láthatatlan arc utasításait követő két ember problémája nem a mindenkori hatalom jelenléte, sokkal inkább az önálló gondolatok hiánya, valamint a bennük kavargó kérdések visszafojtottsága. Az előadás a probléma plasztikus megtestesüléseként szólítja közös párbeszédre nézőit.


   VILL-KORR SULIBÉRLET ELŐADÁSAI  

  Kormos István

  A Pincérfrakk utcai cicák

  rendező: Szabó Sebestyén László

  Kormos István meséje a gyermek- és ifjúsági irodalommal foglalkozó Móra Ferenc Kiadó legendás időszakának egyik ékköve. Az eredeti kötetet Heinzelmann Emma grafikái díszítették, de e macskameséből készült népszerű diafilm is. A Pincérfrakk utcai cicák – a Hétrettenetesek – legádázabb ellenségei a Cincérfark utcai kutyák. Erről az ősi viszályról szól ez a szürreális hangvételű mese, amelyet vers- és dalbetétekkel kívánunk színre vinni, a fiatal és a régebb óta fiatal nézőknek. Kormos humora olyan, mint a dupla fenekű bőrönd: a gyermekek megtalálják benne az izgalmas nyelvi játékokat és a mesék ősi igazságait, a szülők pedig a kedves történet mögött rejlő derűs életbölcsességet.

  Tervezett bemutató: 2024. április


  Hedry Mária - Bereczki Ágota

  Virtuália

  rendező: Móczár Bence

  A Virtuália egy aktuális témán keresztül szólítja meg a fiatal generációt: az elektronikus eszközök mindennapi használata és ennek hatásai a gondolkodásra, valamint a fizikai egészségre. Az előadásban szereplő két főhős, Jancsi és Juliskaként éli újra a boszorka okozta megpróbáltatásokat, más térben és időben. Ebben a történetben a rájuk leselkedő legvalósabb veszély: a korlátlanul használt technológiai eszközök vonzása, melybe igen sokszor belefeledkezik az azt felhasználó személy. Vajon létezik olyan megoldás, mely középutat kínál a kütyük labirintusában bolyongóknak? Erre világít rá az előadás.

  Tervezett bemutató: 2024. március.


  Kszel-Ferenczi-Szücs

  Tűzön vizen át

  rendező: Kszel Attila

  Arany János és Petőfi Sándor igaz barátok, úgy is mint pályatársak, és úgy is, mint emberek. E két költőóriás a barátságot választotta a versengés helyett, költői lelkiismeretük, a nép, a haza és a szabadság ügye melletti kiállásuk, valamint egymás tehetsége iránt érzett kölcsönös rajongásuk vezette őket. Sándor jelzőtűz volt, János őrláng. A tüzeik már régen kihunytak, de a fényük örökké világít. E zenés színmű nekik állít emléket.

  Tervezett bemutató: 2023. október 21.


   

   

   

  2023. április 26.