Kupagyőztes csapatot láttunk vendégül

 
 

Sportot kedvelő direktorunk, Bakos-Kiss Gábor meglátogatta és köszöntötte az ETO FC Győr női labdarúgóit abból az alkalomból, hogy a zöld-fehér csapat másodszor nyerte el a Magyar Kupát. A találkozót meghívó is követte, melynek a lányok a május 4-i előadás részvételével tettek eleget.

Az edzések-mérkőzések monotóniájának megtörésére is kiváló alkalmat nyújtott A víg özvegy megtekintése – újságolta a csapat 49 esztendős, korábban a Ferencvárossal is sikeres edzője, Dörnyei Balázs. – Nekem ugyan a Dunai Kőolajnál dolgozó, fővárosi bérlettel rendelkező szülők gyermekeként legalább száz színházi élményben volt ezt megelőzően részem, de a lányok többsége inkább zenei koncertekből került kapcsolatba az előadói művészettel. Jó néhány éve láttam már a darabot, igazi nosztalgikus emlékeket ébresztett bennem az egykori osztrák-magyar monarchia miliőjének felidézése. Nagyon tetszett az előadás pergő ritmusa, gyakori show-jellege, zenéje, koreográfiája és a helyenként operaénekesi hangzásra hajazó énektudás. A szünetben a színművészekkel is találkozhattunk, jó volt megtapasztalni, hogy nem zavarjuk őket, szinte játékként élvezik a munkájukat, és ebben talán közös a célunk, hiszen a futballban mi is játékkal igyekszünk kiszolgálni a nézőket. Külön köszönjük Karácsony Szilveszternek, a színház régi munkatársának a múltbeli érdekes történeteket. A magam részéről már kinéztem a folytatást, az általam kedvelt szerző, Ray Cooney művét, a Pénz az égből című bohózatot mindenképpen szeretném megnézni.

NAG22847

Az együttes támadója, a 24 éves Kocsán Petra a Mátészalka – Berettyóújfalu – Budapest (Ferencváros, MTK) – Hoffenheim (Németország) útvonal végén, januárban kötelezte el magát a győriekhez: - Régen jártam már színházban, pedig ez a mostani előadás is bizonyíték arra, hogy az ember kikapcsolhatja a napi gondokat, és képet kaphat arról, hogy a mai világban megszokott dolgokkal ellentétben sok-sok évvel ezelőtt tévé, számítógép és mobiltelefon nélkül is lehetett élni. Ezt az érzést kaptam vissza az előadástól, egy jól felépített darabban, a komoly és humoros jeleneteket élethűen ábrázoló színművészektől. Az operett műfaja eddig egyáltalán nem állt közel hozzám, A víg özvegy hatására azonban változtatnom kellett a véleményemen: maga a színház és az operett különleges varázsa egyszerűen beszippantja a nézőt. Az én korosztályomat, a fiatalokat is, és mivel végig jól éreztem magam a nézőtéri széken, el is határoztam, hogy amint lehetőségem lesz rá, megnézem a Puskást is. Ugyan az musical, de sok jót hallottam róla, és ráadásul az én sportágamra épül a története.

A 20 éves belső védő Nagy Fanni a Borsod megyei Alsószuháról indult, négy évig játszott a Diósgyőri VTK-ban, immár két esztendeje az ETO futballistája: - Iskolásként annak idején kedveltem a bábszínházi előadásokat, majd később Miskolcon és Budapesten is volt szerencsém színházi élményekhez jutni, ha nem is rendszeresen, mert azt a labdarúgáson belüli kötelezettségek ezt megnehezítik. Az igazsághoz tartozik, hogy a csapatból már többen terveztük győri színházi előadás megtekintését, de eddig valahogy nem sikerült, viszont ez a meghívás mindenképpen kapóra jött. Musicalt már láttam, tetszett korábban A padlás is, de operettet még nem, ezért is vártam érdeklődéssel A víg özvegyet, miután csak a Csárdáskirálynőről hallottak alapján alkothattam fogalmat a műfajról. Kellemesen csalódtam, az elejétől a végéig ébren tartották figyelmemet a színpadon történtek, és nagyon tetszett a mű klasszikus zenéje. Ezek után sokunknak megjött a kedve a színházlátogatáshoz, sőt, játékostársam, az ugyancsak védő Kovács Loretta szívesen énekel és táncol, ha amatőrként is, de akár kipróbálhatná magát egy hasonló produkcióban.


Mohay Gábor

2023. május 12.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus