Új alelnök a Magyar Teátrumi Társaságban

 
 

Tisztújító közgyűlést tartott a legnagyobb magyar színházi érdekképviseleti szervezet

A Magyar Teátrumi Társaság egyik újonnan kinevezett alelnöke Bakos-Kiss Gábor, színházunk igazgatója.

Gratulálunk a Győri Nemzeti Színház társulata nevében a kinevezéshez!

_MG_0913.jpg

(Kép: MTT)

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) őszi, tisztújító közgyűlését tagszínházuk, a Magyar Állami Operaház látta vendégül az Eiffel Műhelyház épületében.

A rendezvényen egy új tag: a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az Egyesület.

Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját.

A közgyűlés az elnöki posztra ismét bizalmat szavazott Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának. Az alelnöki posztokra megválasztották dr. Bakos-Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját. Az új elnökség mandátuma öt évre szól.

A rendezvényen meghívottként részt vett dr. Karasszon Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának művészeti főosztályvezetője.

A közgyűlés több kérdésben is konzultált, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései és az Országos Színházi Találkozó megszervezése.

2023. december 07.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Lapozza át online műsorfüzetünket!
  Ahogy már megszokhatták, idén is lehetőséget biztosítunk Önöknek, hogy akár kézhezvétel előtt online átlapozhassák a következő évados műsorfüzetünket.
   
  2024. május 08.
  • Bevezető kép
  HOBO - Vadászat 40
  A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép.…
  2024. május 03.