Megtartottuk az évadzáró társulati ülésünket

 
 
A 2023/24-es évadban 327 nagyszerű előadáson szórakozhatott a publikum – 166 nagyszínpadi, 146 Kisfaludy-termes és 15 padlásszínházi előadás – további 46 helyszínen 46 produkciót mutatott be a társulat. Összesen több mint 115 000 nézőt szólított meg a teátrum.

2023/24-es évadban érkezett új dolgozókat köszöntötte Bakos-Kiss Gábor, majd a nyugdíjba vonuló kollégákat szólította a színpadra az igazgató.

Így Tokovicz Edit öltöztetőt, Tóth József karbantartót, Kiszner-Bodó Olga énekkari tagot, és nem utolsósorban Páros Zsolt színpadmestert.

„Barátaim, kollégáim! Vannak akik 46 éve alkotnak velem ezen a színpadon. Feleségem azt szokta mondani, hogyan merek kiállni az emberek elé beszélni, mikor az amnéziámnál csak a demenciám nagyobb” – nevettette meg az egész csapatot Páros Zsolt, majd elmesélte, hogy mikor a színházhoz került, egy szamár bőrébe kellett bújnia, ami nem kis feladatot és megannyi humoros percet nyújtott az egész társulat számára.

„Jó egészséget mindenkinek, éljetek a jelennek, bízzatok a jövőben, de a múltat ne felejtsétek el” – tette hozzá a mindenki által szeretett és tisztelt szakember.

Számos elismerést zsebelt be a győri társulat az elmúlt hónapokban, Cs. Kiss Zsuzsanna Pulcinella-díjat kapott, Junior Príma-díjas lett Hajdu Tibor, Kaszás Attila-díjban részesült Csankó Zoltán, Bellai Eszter pedig életműdíja mellé a Liszt Ferenc-díjat is kiérdemelte.

A díjak említése után Kurucz Dánieltől búcsúzott az együttes, a fiatal tehetség egyetemi tanulmányai miatt távozik Győrből.

Természetesen az igazi díjeső csak ezután következett. A beérkezett szavazatok alapján a két éve alapított Földes Gábor-díjat, Silló István zeneigazgató, a káprázatos Németh Eszternek nyújtotta át.

Nagy Tímea igazgatóhelyettestől ugyancsak a társulat voksai alapján a Kulissza-díjat idén Fördős Sándor érdemelte ki.

A kuratórium döntése alapján a 2024/25-ös évadra vonatkozóan Kisfaludy-ösztöndíjban Móczár Bence részesült, kitüntetését a Vill-Korr Hungária ügyvezetőjétől, Gasztonyi Lászlótól vehette át.

Nem okozott meglepetést, hogy a Kisfaludy-díjat a társulat szavazati alapján ugyancsak a nagyszerű tehetséggel megáldott Móczár Bence érdemelte ki. Míg a hölgyek közül Agócs Judit gazdagodott a különleges szoborral.

Két új Örökös Taggal bővült a Győri Nemzeti Színház, Mézes Violettának valamint Bede-Fazekas Csabánénak szólt a vastaps pénteken.

Páros Zsolt ötlete nyomán egy kis kártyát is kapnak az Örökös Tagok, mely a színház korlátlan „használatára” jogosítja fel jelképesen a tagokat.

2024_06_13_Szinhazi-evadzaro-08-768x512.jpg

Fotó: Győr Plusz Média

Tudjon meg többet az évadzáróról: 

Győr Plusz Média - Lelket cserélt a társulat a közönséggel, fantasztikus évadot zár a színház!

Kisalfold.hu - Évadzáró társulati ülés díjátadóval a Győri Nemzeti Színházban – fotók

2024. június 15.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Lapozza át online műsorfüzetünket!
  Ahogy már megszokhatták, idén is lehetőséget biztosítunk Önöknek, hogy akár kézhezvétel előtt online átlapozhassák a következő évados műsorfüzetünket.
   
  2024. május 08.
  • Bevezető kép
  HOBO - Vadászat 40
  A vadászat című, mára már ikonikus album 1984-ben jelent meg, idén ünnepli 40. évfordulóját. Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel most a Győri Nemzeti Színházban is fellép.…
  2024. május 03.