A Színészünnep előadásai

 
 

 

Szeptember 5-8-ig 3 vendégelőadást és egy nagyszabású ünnepi estet, a Kaszás Attila-díj átadása köré rendezett Gálát kínáljuk nézőinknek. A továbbiakban az egyetlen alkalommal látható előadások rövid ismertetőjét olvashatják.

Örkény István: Macskajáték
Szereplők: ORBÁNNÉ Pogány Judit, GIZA Molnár Piroska, PAULA Csomós Mari, EGÉRKE Kerekes Éva, ILUS Szandtner Anna, CS. BRUCKNER ADELAIDA Békés Itala, CSERMLÉNYI VIKTOR Jordán Tamás, JÓZSI Polgár Csaba / Vajda Milán

„ A Macskajáték meséjét énelőttem már több ezren elmesélték. Két ember szereti egymást, de akadályok lépnek föl, s a csábító harmadik minden női varázsát latba vetve magához láncolja a férfit, s a boldog pár oltár elé lép... Ez a szerelmi háromszög csak abban különbözik elődeitől, hogy szereplői nem tizen-, nem is huszon-, hanem hatvan-egynéhány évesek.
Mindnyájan akarunk egymástól valamit.
Csak az öregektől nem akar már senki semmit.
De ha az öregek akarnak egymástól valamit, azon mi nevetünk.”
Örkény István
Az Örkény Színház előadása szeptember 5-én 19.00 órakor a nagyszínpadon
Jegyet vásárolok

Ingmar Bergmann: Jelenetek egy házasságból
Szereplők: MARIANNE Szávai Viktória, JOHAN Schneider Zoltán

Ingmar Bergman egy sor nagyszerű film elkészítése után írta és rendezte meg 1973-ban Marianne és Johan történetét, melyben könyörtelen pontossággal és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Mint a dráma előszavában írja: „Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetreméltók. Egyszerre."
Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Bergman olyannak mutatja hőseit, amilyenek. Ahogy ő maga mondta a forgatás után: külön örömöt okozott számára a tudat, hogy bosszanthatja vele az összes művészileg kifinomult embert, akik utálnak mindent, ami érthető.
A Radnóti Színház előadása szeptember 6-án délután 15.00 órakor a Kisfaludy teremben
Jegyet vásárolok

Tadeusz Slobodzianek:Ilja Próféta
Szereplők: Ilja próféta PÁLFFY Tibor, Olga bűnös SZALMA Hajnalka, Zofia szent KICSID Gizella, Vera szent GAJZÁGÓ Zsuzsa, Nagyezsda, szent P. MAGYAROSI Imola, Rothschild ERDEI Gábor, Első SZAKÁCS László, Második NAGY Alfréd, Harmadik DIÓSZEGI Attila, Negyedik MÁRTON Lóránt, DERZSI Dezső, Ötödik FAZAKAS Misi, Asszony D. ALBU Annamária, Fehérnép PÁL FERENCZI Gyöngyi, Vak NEMES Levente, Piás MÁTRAY László, Ikonosztáz NAGY LÁZÁR József
Az 1910-es években Éliás Klimowicz fehéroroszországi parasztember zarándokútra indul a „csodatevő pópához”, hogy ketten, közös imával megszabadítsák a környéket az ott grasszáló hírhedt rablógyilkostól. Miközben Éliás úton van, a rabló meghal, s ezt az eseményt a közeli falvak lakói csodaként értelmezik. Mivel akkoriban a környéken már számos „Szűzanya” és „Keresztelő Szent János” működik, a történtek után Éliást is szentként – Ilja prófétaként – kezdik tisztelni. Lassanként elterjed, hogy Ilja maga a másodjára földre eljövő Jézus Krisztus, ezért a falusiak fejükbe veszik, hogy „hozzásegítik” a Messiást újbóli feltámadásához. Szétosztják egymás között a bibliai történet szerepeit s elindulnak, hogy keresztre feszítsék a prófétát, s ezáltal együtt üdvözülhessenek a Megváltóval.
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadása szeptember 7-én 19.00 órakor a Kisfaludy teremben
Jegyet vásárolok

A Színészünnepről bővebben.


2014. június 23.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM