Sikeres színházi marketing konferenciát rendeztünk

 
 

 

110 marketinggel foglalkozó színházi szakember érkezett szeptember 8-án délelőtt 10.00 órára a Kisfaludy terembe a Színházat vegyenek! elnevezésű első országos színházi marketing konferenciára. A résztvevők magas száma is mutatja, hiánypótló kezdeményezésnek tett eleget a Magyar Teátrumi Társaság, a Magyar Színházi Társaság és a Győri Nemzeti Színház, mikor létrehozta ezt a szakmai fórumot az NKA pályázatának segítségével.

Az utóbbi években felértékelődött Magyarországon a színházi kommunikáció szerepe - emelték ki a témában rendezett első hazai konferencia hétfői megnyitóján Győrben. "Minél kevesebb a pénz, annál többet kell marketingre fordítani" - fogalmazott Csizmadia Tibor, a Magyar Színházi Társaság elnöke, kiemelve a minél hatékonyabb költés fontosságát.
Vasvári Csaba, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a színház az a terület, amely nagyon sokat tanul másoktól, és amelytől szintén rengeteget lehet tanulni.
Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója azt emelte ki, a teátrumok egyre kreatívabb eszközökkel próbálnak mind közelebb jutni közönségükhöz; ennek egyik eszköze a nyílt napok rendszere.
"A kultúra pénzbe kerül, de a kulturálatlanság sokkal többe" - idézte Maria Fekter korábbi osztrák pénzügyminisztert a Színházat vegyenek! címmel megrendezett tanácskozáson Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, előadásában végig a hagyományos és a kulturális marketing feladatait állítva szembe.
Utóbbiban nem maga az előadás az elsődleges termék, hanem az intézmény iránti bizalom, amely nélkül nemhogy bérletet, de még jegyet sem igen vált a közönség, miközben itt a megtérülést a közönség abban mérheti, "ha a művészi élmény megérinti, és ennek hatására jobb ember lesz" - jegyezte meg. Mint mondta, közvetlenül nehéz kimutatni a kultúra gazdaságélénkítő hatását, de évtizedek óta ismert ez az összefüggés, miközben Európában, ezen belül Magyarországon is jelentősen csökken a kultúra iránti fizetőképes kereslet, és az ez irányú fogyasztást elsősorban a televízió és a rádió szolgálja ki. Egy kutatás adatait idézve elmondta, 2008 és 2013 között negyedével, 54 százalékra nőtt azon honfitársaink aránya, akik távol maradnak mindenféle kulturális eseménytől, miközben az aktív kultúrafogyasztók hat százalékos tábora "már elitnek sem nevezhető, mert annyira kis arány".
A kulturális költésekért nem egymással kell versengeniük az intézményeknek, hiszen "a torta nem egységnyi", új vevőket bevonzva jelentősen lehet növelni az erre fordított pénzeket - mondta Turkovics Monika, a Magyar Állami Operaház marketing és kommunikációs igazgatója, bemutatva az utóbbi három esztendőben végzett munkájukat. A tanácskozást a négynapos Színészünnep keretében rendezték meg, amelynek záróakkordja este a Kaszás Attila-díj átadása volt.
Forrás: MTI

Média:

kreatív.online
TV2
szinhaz.hu
kultúra.hu
Győri Szalon
 

 

2014. szeptember 11.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM