Kaszás Gála a Duna World-ön

 
 
Örömhír azoknak, akik nem lehettek velünk a Nagyszínházban a Kaszás Attila Díjátadó Gála estéjén! A színvonalas és rendkívül sokszínű gálaműsort most megnézhetik felvételről 2014. szeptember 26-án, pénteken este 20.00 órai kezdettel a Duna World csatornán.

Szeptember 8-án a 4 napos Színészünnep záró akkordjaként derült ki, hogy a közönségszavazatok alapján Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze kapta 2014-ben a Kaszás Attila-díjat. Az ünnepélyes díjátadás köré nagyszabású gálaműsort álmodott Forgács Péter, igazgató.
A díjat immár hetedszer adták át, az a nagyszerű tény, miszerint ezúttal Győr városában emlékezhettünk a fiatalon elhunyt színészre, Kaszás Attilára, a Győri Nemzeti Színház és Győr kulturális életben betöltött meghatározó szerepének elismerése.
A televízió által is rögzített Gálaműsorban részleteket láthatnak a Győri Nemzeti Színház készülő szuperprodukciójából, a Jézus Krisztus szupersztár című musicalből. Felcsendülnek a Nyitány, a Kezdhetnénk-e újból, Hozsanna valamint a Szupersztár című számok dallamai. Emlékezve a tavalyi évad hasonlóan nagyszabású produkciójára, a Sakk című musicalből is látványos részeket adnak elő a művészek: Bangkok, Senki nincs..., Szovjet gépezet. (A Sakk című musical első előadására az új évadban jegyek kaphatóak: október 5. 17.00)
Az ünnepi gálán fellépett a Győri Nemzeti Színház Énekkara, akik a Cigánybáróból énekelték el az Üsd a vasat! című részletet.
Prózai és zenés részletekkel fellépett többek között:
Bálint András, Besenczi Árpád, Szarvas József, Mácsai Pál, Miklósa Erika, Dolhai Attila, Mohácsi Attila, Baranyai Annamária, Molnár Erik, Sándor Péter, Nagy Balázs és sokan mások.
Vezényelt: Silló István
A Kaszás Attila Díjátadó Gála műsorvezetője Pápai Erika művésznő volt.


2014. szeptember 19.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM