Évadnyitó 2014.

 
 

 

Szeptember 25-én tartottuk évadnyitó társulati ülésünket a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán. Az ünnepélyes alkalomra elfogadta meghívásunkat és hivatalosan is megnyitotta a 2014/2015-ös színházi évadot Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. Forgács Péter igazgató az évadzáró óta eltelt időszak értékelésével és sok dícsérettel, köszönettel kívánt eredményes évet a társulatnak.

Az évadnyitót a Himnusz közös éneklésével kezdte a társulat, majd Forgács Péter köszöntötte a vendégeket, Borkai Zsoltot, Rózsavölgyi Lászlót, a Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökét, Szombati-Serfőző Esztert, a Városmarketing, Kulturális és Sport Főosztály főosztályvezetőjét és Hermann-né Gesztrich Nikolettát, a Kulturális Osztály osztályvezetőjét. A köszöntések után polgármester úr szólt a társulathoz, kiemelte, hogy büszke a társulatra, felhívta a figyelmet rá, mennyire fontos, hogy telt nézőtér előtt játszhassuk előadásainkat, hiszen a művészi tudás átadásának ez az elképzelhető legjobb formája. Biztosította a társulatot affelől, hogy hasonlóan a korábbi évekhez, a város kiemelten támogatja a jövőben is a kultúrát, így a színház működését is.
Forgács Péter a 4 napos Színészünnep rendezvény értékelésében elmondta, a fesztivál átütő sikert aratott, kiemelte, hogy a rendezvény színházunkra fordította az országos média figyelmét is. Köszönet mondott a társulatnak, és méltatta a kreatív ötleteket, új megoldásokat a nyílt napban.
Örömhírt osztott meg a társulattal és a média megjelent képviselőivel, mi szerint jelen évadban a bérleteladásokkal átlépjük a bűvös 10.000-es határt. Forgács Péter elmondta, a nagyszerű eredményhez hozzájárult a sikeres Sulibérlet kezdeményezés valamint a III. kategória bevezetése a nézőtéren.
Szót ejtett a színház épületének felújítási munkáiról, és megköszönte az önkormányzatnak a Győri Nemzeti Színház támogatását.
Az igazgató beszélt a közelgő premierről is, örömét fejezte ki, hogy Valló Péter Kossuth-díjas rendező elvállalta az évad első nagyszínpadi produkciójának rendezését. A nézők szombaton láthatják először A windsori víg nők című Shakespeare előadást. "Valló Péter elképesztően nagy tudását, és tehetségét hozta el nekünk, izgatottan várom, hogy a győri közönség hogyan reagál majd az általa képviselt intellektuális megfogalmazásra. Valló Péter rendezése szellemes, formabontó, az előadás képi világa a rendszerváltás korát idézi. A feszültség, mely a shakespeare-i nyelv és a 80-as 90-es évek kulisszái között feszül, különleges csemegévé teszi ezt a darabot. Azért örülök, hogy ilyen formabontó és haladó előadással kezdhetünk idén, mert hiszek benne, hogy a tálcán kínált tanulságnál sokkal nagyobb értéket jelent a gondolkodásra buzdítás. Az is örömet okoz, hogy ebben a darabban a mondanivalót magas színvonalú humor és páratlan színészi alakítások teszik még szerethetőbbé." - mondta Forgács Péter.

alt
Rózsavölgyi László, Borkai Zsolt, Forgács Péter, Markó Angéla, Vagyon István


2014. szeptember 25.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM