Pályázat - A helység kalapácsa

 
 
A Győri Nemzeti Színház pályázatot hirdet 7-14 éves diákok számára A helység kalapácsa című közelgő színházi bemutató kapcsán…A diákok feladata, hogy saját szavaikkal, de verses formában foglalják össze, szerintük miről szól Petőfi Sándor elbeszélő költeménye.

Pályázat:

„Csak talpra, de gyorsan,
Ha azt nem akarja,
Hogy vége legyen helységünknek,
Vége örökre!
Kiütött a háboru, és dúl.
A szemérmetes Erzsók
Csapszéke lön a csatatér.”

Írta Petőfi Sándor A helység kalapácsában. Ha nagyon figyelsz, érted, ugye? De biztosan nem így mesélnéd ezt el, ha a történet 2014-ben játszódna, mert akár játszódhatna…
Senki se mondja, hogy manapság nem fordul elő veszekedés a fiúk között, főleg, ha egy lányról van szó!

A Győri Nemzeti Színház pályázatot hirdet, melyben arra kérünk benneteket, hogy saját szavaitokkal, a hétköznapokban használt mai nyelven foglaljátok össze, szerintetek miről szól Petőfi Sándor A helység kalapácsa című elbeszélő költeménye!
A rövid, nagyjából 3-5 oldal terjedelmű, szellemes, köznyelvi vagy modern irodalmi stílusban, lehetőleg verses formában megfogalmazott pályamunkákat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen várjuk 2014. november 30-ig.

Mi is megpróbáltuk teljesíteni a feladatot, egyszerűsíteni, kicsit átírni az eredeti szöveget a mű fent idézett darabkájával, de nektek biztosan jobban sikerül majd a teljes történet modernizálása.
Példa verzióink, amit túlszárnyalhattok:

Húzzunk bele mert balhé van
Bunyóznak a Bözsinek a pubjában.

 
A pályázatokat Simon Kornél, a darab rendezője, Forgács Péter, a színház igazgatója valamint Egressy Zoltán drámaíró bírálják el.
A legjobb pályamű, esetleg pályaművek bekerülnek a 2015-ös bemutatójú színházi előadás szövegkönyvébe, így a nyertes szöveget színházi feldolgozásban hallhatja vissza majd az ifjú szerző. A győztes diák osztálya meghívót kap a produkció bemutató előadására. A pályázók sokféle színházi nyereményre, különdíjakra is számíthatnak.

alt
A darab rendezője: Simon Kornél

 

2014. október 29.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM