Balikó Tamástól búcsúzunk

 
 
Balikó Tamástól búcsúzik december 17-én a Győri Nemzeti Színház társulata. A kollégák a színház előcsarnokában elhelyezett fotónál gyújtanak gyertyát. Egressy Zoltán gondolatait olvashatják itt:Halkan

Vasárnap este, csupa kellemesség, Cipruson élő magyarok vesznek körül, kedvesek nagyon, íróként vagyok ott, a többiek olvasóként, szó esik a Júniusról is, igen, a legújabb bemutatóm, Győrben, igen, tegnap este volt a hetedik előadás, szép lett, szeretem, hogy miről szól, hát sok mindenről, leginkább a halálról, elkomorulnak, hozzáteszem, az életről is azért, eszembe jut Zár Ferenc ezzel kapcsolatos mondata a darabból, nem idézem, furcsa lenne saját magamtól, Balikó hangján hallom, ahogy mondja a szavakat, ez ilyen, a színész átveszi a parancsnokságot, a szó az enyém, a hang és a jelentés már az övé, a beszélgetés végén pogácsázás, borozgatás, bekapcsolom a telefonomat, üzenet Budapestről: “Hallottad, hogy ma este meghalt a Balikó Tamás?”
Egy ostoba “Mi???” a válaszom, telefonálgatok, megtudom a rettenetes részleteket, hogy lehet ez, ő az élet volt maga, pár nappal korábban találkoztunk a győri színészbüfében, bemutattam a fiamnak és a lányomnak, megnézték ők is utolsó szerepében, Zár a neve, Zár, mit lehet ehhez hozzátenni, nem tudok mit kezdeni a hülye érzéssel, most se, pedig eltelt jópár nap, a semmiből minden lesz, aztán megint semmi. Csak az már nem ugyanaz a semmi, hallom a hangján, dörömbölnek a fülemben a szavak, pedig halkan mondja, szépen, befelé, a darabban meg akar halni, de egy angyal megmenti, utána azt mondja, aki halni akar, az él. És aki élni akar?
Nyugodj békében. És köszönöm.

Egressy Zoltán

alt
2014. december 17.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM