ExperiDance - Ezeregyév

 
 
Idén március 15-én vendégségbe érkezik a Győri Nemzeti Színházba az ExperiDance táncegyüttes Ezeregyév című produkciójukkal, melyet kétszer is eltáncolnak nemzeti ünnepünkön.

A történelmi Kelet és Nyugat határán egyensúlyozó Magyarország múltja páratlanul gazdag. Az ExperiDance Production debütáló előadása 21 táncképben mutatja meg ezt a gazdagságot, a fenséges és a megrázó pillanatokat ebben az extatikus hangulatú darabban. Az egyedi történelem-értelmezésben népünk sorsát az angyali és démoni erők küzdelme mellett a férfiak és nők örök ellentéte formálja, de minden jelenet valódi főszereplője a remény és az élni akarás. A magyar, cigány és erdélyi néptáncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is eltáncolják.

Jegyek kaphatók itt és a Győri Nemzeti Színház jegypénztárában.

Magyarország ezzel az előadással ünnepelte az ezredfordulót, 2000. március 15-én, a magyar polgári forradalom emléknapján.

Szereposztás:

A teremtő: Patonai Norbert

Lucifer:Boda János

Ádám: Benkő Dávid

Éva: Morvai Veronika

Angyalok: Dénes Nándor, Görög Zoltán, Holman Enikő, Boros Bettina, Zsombori Miklós

Ördögök: Kökény Róbert, Bistei Judit, Reszneki Domán, Kapitány Dorottya, Pintér Ágota Lotti

Továbbá: Balázs Gergely, Filep Viktor, Klausz Bernadett, Lázár Anna Dóra, Mangi Kornélia, Patonai Zsolt, Péli Róbert, Plesovszki Petra, Rimár Izabella, Stana Alexandra, Szerencse Károly

Sminkes, fodrász: Petrik Gitta Lili

Hangtechnika: Kupcsik Bertalan

Jelmez: Debreczeni Ildikó

Zene: Rossa László, Gömöry Zsolt, Czomba Imre, valamint a Ghymes

Fény: Szimeiszter Balázs

Látvány: Húros Annamária

Dramaturg: Morcsányi Géza

Fotó: Pintér Árpád

Producer: Vona Tibor

Rendező-koreográfus: Román Sándor
alt
 

2015. január 19.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM