A helység kalapácsa pályázat

 
 

 

Megszületett a tavalyi évben meghirdetett A helység kalapácsa pályázat eredménye. A diákok azt a feladatot kapták, verses formában, de saját szavaikkal meséljék el, szerintük miről szól Petőfi Sándor elbeszélő költeménye.
A pályázatokat Simon Kornél, a darab rendezője, Forgács Péter, a színház igazgatója valamint Egressy Zoltán drámaíró bírálták el.
Az alábbiakban Egressy Zoltán értékelőjét olvashatják:
Kedves Pályázók!

A Győri Nemzeti Színház nevében szeretnénk megköszönni A helység kalapácsa pályázatra beküldött műveket!
Örülünk, hogy ennyien jelentkeztek írásokkal. Közhely, de tényleg nehéz helyzetben volt a zsüri, hiszen sajnos csak három díjat volt lehetősége kiosztani.
Első helyen Balázs Eszter végzett, gratulálunk!
A második Fehér Kristóf, a harmadik pedig Garajszki Bálint lett, nekik úgyszintén!
Ne szegje kedvét senkinek, ha nem került be az első három helyezett közé, nagy volt a verseny - talán legközelebb sikerül.
Még egyszer köszönjük mindenkinek a részvételt!

A legjobb pályamű, Balázs Eszter munkája bekerül a márciusi bemutatójú A helység kalapácsa előadás szövegkönyvébe, ebben a különleges feldolgozásban hallhatja vissza írását az ifjú szerző. Eszter és teljes iskolai osztálya meghívót kapott a produkció házi főpróbájára.

Sok szerettel gratulálunk!alt

2015. január 27.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM