A revizor középiskolásokkal

 
 
Győrben hagyomány, hogy minden évben két alkalommal a társulat vendégül látja a régió középiskolásait egy a tananyaghoz kapcsolódó színházi előadásra. Az idei évadban az orosz romantika és realizmus határán mozgó emblematikus alkotó Gogolnak klasszikusa, A revizor került sorra. A komédiát két délelőtti előadáson közel 1500 diák nézhette meg.
Mivel a színház célja volt minél több diákhoz eljuttatni a produkció hírét, iskolánként 60-60 főt invitáltunk az értelmező beszélgetéssel is összekötött délelőtti programra.
Az előadást követő közönségtalálkozót Egressy Zoltán drámaíró, a Győri Nemzeti Színház dramaturgja vezette, a diákokkal Járai Máté (Hlesztakov), Gáspár Sándor (Polgármester), Sík Frida (Marja Antonovna), Szina Kinga (Anna Andrejevna), Maszlay István (Hlopov), Jáger András (Oszip), Ungvári István (Zemljanyika) és Szilágyi István (Hübner) színészek beszélgettek.
Egressy Zoltán bevezetőjében Gogolról és a sokféle stílusban feldolgozható drámáról beszélt, a diákok számára felvázolta a közel 180 éve folyamatosan játszott mű keletkezésének történelmi körülményeit. A revizor sajátos humorát jelölte meg a történet örökérvényűségének egyik legfontosabb elemeként. Felhívta a diákok figyelmét Bagó Bertalan rendezésének egyik különlegességére, miszerint a győri előadásban fizikailag is megjelenik a revizor figurája, ellentétben a hagyományos feldolgozásokkal. Gogol instrukcióját, hogy nem szabad a szerepeket karikaturisztikusan megjeleníteni, már közösen a színészekkel vitatták meg.alt
2015. március 05.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM