Álló vastaps a Kossuth-díjasnak

 
 
Munkával ünnepelt Bede-Fazekas Csaba, aki vasárnap, nemzeti ünnepünkön a művészeti területen legmagasabb állami kitüntetést vehette át a Parlamentben. A friss Kossuth-díjast kedden reggel A varázsfuvola opera próbáján gratulálták meg először a társulat tagjai, majd az ünneplés folytatódott a nézőkkel a délutáni Június előadáson.


A magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, amely Kossuth Lajosról kapta a nevét, 1990 óta a köztársasági elnök adományozza. Bede-Fazekas Csaba Áder Jánostól vette át mácius 15-én."Mától két Kossuth-díjas próbál A varázsfuvolában"- így köszöntötte kedden reggel Szűcs Gábor az operapróba résztvevőit. A rendező a friss díjazott mellett a karmester Medveczky Ádámra utalt, aki 2011-ben részesült ebben az elismerésben. A társulat tapssal köszöntötte a kitüntetettet, ahogy a délután 17.00 órakor kezdődő Június előadás telt házas közönsége is. Az előadást megelőzően még a zárt vasfüggöny előtt Forgács Péter igazgató lépett a nézők elé, aki elmondta, hogy a mosolygó arcokból látja, a nézők már értesültek a nagyszerű megtisztetletésről, majd Bede-Fazekas Csabát szólította. Amint az ünnepelt belépett, egy emberként állt fel az összes néző és álló vastapssal ünnepelték a szeretett Művészt. Bede-Fazekas Csaba köszönte a díjat mindenek előtt az igazgatónak, a társulatnak és kiemelten a nézőközönségnek. Szeretetét és háláját még egy kis dallal is kifejezte, néhány sort énekelt a nézőknek a Cirkuszhercegnő című operettből: "Tapssal a ház orkánja vár, de csak egyszer bukj meg, porba ránt.!"
alt

alt

2015. március 18.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus

Olvassa el ezt is!

  • Bevezető kép
  Árverési hirdetmény
  A Győri Nemzeti Színház árverés útján értékesítésre kínálja 2008-as Fiat Ducato autóbuszát. A jármű adásvételi szerződéssel kerül elidegenítésre. A vételár kikiáltási ára nettó 4.500.000,- Ft, mely az árverés eredményeképpen változhat. 
  2021. február 19. TOVÁBB OLVASOM
  • Bevezető kép
  Januárban is találkozzunk online előadásainkon!
  Kedves Nézőink!Decemberben, nagy sikerrel elindítottuk online előadásainkat, melyek sok nézőnknek nyújtottak szórakoztató kikapcsolódást az ünnepek alatt és azt követően. Online műsorunk összeállításánál törekedtünk arra, hogy változatos és sokszínű színházi élményben legyen…
  2021. január 06. TOVÁBB OLVASOM