A magyar kultúra napján díjazták Benkő Barbarát

 
 

A magyar kultúra napján díjazták Benkő Barbarát

A magyar kultúra napján, január 22-én a győri önkormányzat hagyományosan minden évben átadja a „Győr Művészetéért” és a „Győr Közművelődéséért” járó díjakat, valamint elismerésben részesíti a város kulturális intézményeiben kiemelkedő színvonalon dolgozó munkatársakat. A városi ünnepségen emléklapot vehetett át Benkő Barbara, a Győri Nemzeti Színház titkársági munkatársa kiemelkedő színvonalú tevékenységéért. “Nagyon megtisztelő dolog, hogy a színház vezetősége idén engem jelölt erre az elismerésre. Továbbra is ugyanazzal a lelkesedéssel és alázattal végzem munkámat, ahogy eddig is tettem” – fogalmazott a díjazott, aki 2017 óta tölti be ezt a bizalmi feladatkört.

Eleve elrendelés. A győri teátrum varázslatos világa már egészen kicsi korában, háromévesen elvarázsolta. Először a klasszikus balett alapjaival ismerkedett meg Karácsony Angéla táncművész és Fekete Miklós koreográfus irányításával, majd gyermekszereplőként foglalkoztatták. Szorgalmasan járt a Kszel Attila vezette Győri Nemzeti Színház Stúdiójába, ezen szereplési lehetőségek mindig kellő energiával és boldogsággal töltötték el. Szegedi egyetemistaként is visszajárt Győrbe játszani, később sikerrel végezte el Gór Nagy Mária Színitanodáját is.

Tett egy nagy vargabetűt, majd ismét ott állt a színház művészbejárójánál, 2017 óta titkársági munkatársként dolgozik abban az épületben, melyhez gyermekkora óta kötődik. Bizony nem könnyű szabadulni a deszkák vonzásától, néha eljátszik a gondolattal, mi lett volna ha …igen, szívesen beállt volna az Elisabeth vagy a Sirály előadásokba. Mindemellett mindig örömmel és lelkiismeretesen végzi hivatali feladatait. „Nagyon szeretem a hagyományos értelemben vett színházat, ami most módfelett hiányzik. A koronavírus-járvány tavaly óta felülírta életünket. A hivatali, gazdasági, szakmai teendők mellett az is nagyon fontos, hogy tartsuk a lelket és hitet mindannyiunkban, hogy hamarosan túl leszünk a pandémia okozta nehézségeken és bizonytalanságokon, és teátrumunk újra a hagyományos értelemben tud működni.”


A díjazottnak szívből gratulál a Győri Nemzeti Színház társulata!

 

D5C0D56C E890 4987 B5CF 68044392B8AA

 

2021. január 22.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus