Évadzáró 2015

 
 
Június 5-én tartotta a Győri Nemzeti Színház hagyományos évadzáró társulati ülését a nagyszínházban. Forgács Péter igazgató a Himnusz eléneklése után egy perces néma tiszteletadásra kérte a társulatot, az elmúlt évadban elveszített kollégák; Balikó Tamás, Pingiczer Csaba és Ballai István emlékére.

Forgács Péter köszöntötte az ülés meghívott vendégeit: Szombati- Serfőző Esztert, a Polgármesteri Hivatal Kulturális és Sport Főosztály főosztályvezetőjét, Rózsavölgyi Lászlót, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökét, akit az igazgató szellemesen Örökös Tagunknak nevezett, hiszen minden eseményünkön, fontos pillanatunkon velünk van. Az igazgató köszöntötte Gasztonyi Lászlót, a Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját, a Kisfaludy Alapítvány elnökét, valamint Miklósy Lajost, az Ipartechnika Kft. ügyvezető igazgatóját, a Kisfaludy Alapítvány alapítóját és Prácser Attilát, a Signal Biztosító képviselőjét, Kisfaludy Alapítvány kuratóriumi tagját.
Ezt követően az intézmény igazgatója rövid összefogalalót adott az elmúlt évad fontos számadatairól és eredményeiről, elmondta, hogy a társulat 340 előadást adott és hogy nagy örömére 2 %-al növekedett a fizető nézőszám, ami nagyjából 3000 főt jelent.
Beszámolt róla, hogy 10.542 bérletet adtunk el tavaly egész évadban, illetve hogy az előző évben ilyenkor 3750 db bérletet adtunk el, ez most 180 db-al több.
Örömét fejezte ki az új bérlettípus, a Vill-Korr Sulibérlet sikeressége kapcsán, és az évadzárón is méltatta Bede-Fazekas Csabát, aki Kossuth-díjat kapott.

Ezt követően ismertette az évad díjazott kollégáinak nevét:

Örökös tagok:
Horváth Márta, rendezőasszisztens
Nagy Ferenc, díszítő

Nyugdíjasok:
Szűcs Ilona – öltöztető tárvezető
Dittrich Gyuláné, Marika – öltöztető
Nagy Aladár – karbantartó asztalos

A társulat szintén búcsút vett Czechmeister László szcenikustól a műhelyházvezetőtől, aki munkájával 36 éven át segítette a társulatot. Ő a következő évadtól más színházban folytatja munkáját.

Kisfaludy ösztöndíjasok:
Budai Zsófia
Kovács Gergely

Szilágyi István a Győri Nemzeti Színház művésze Kisfaludy Életműdíjat kapott, mindenki szeretett Pityijét a társulat hatalmas álló tapssal ünnepelte meg.

Fotók

Szeretettel gratulálunk minden kedves díjazottnak!


alt
2015. június 05.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus