Idén ők játszottak a legtöbbet...

 
 
A Győri Nemzeti Színház színművészei közül Kiss Tünde és Maszlay István a két legtöbbet játszó aktor. Mindketten több mint százötven előadást jegyeznek az évad végéig.

- Világéletemben nagyon sokat játszottam – hallom Maszlay Istvántól.. – Pályám elején, vígszínházi korszakomban volt, hogy négy másik teátrumban is vállaltam szerepet. Nem is beszélve a tévéfilmekről, és a nyári színházi fesztiválokról...
- A beszélgetésünk előtt arról faggattam, hogy mit gondol: mennyi előadása volt ebben a szezonban?
- Így van és nem is gondoltam volna, hogy ennyi volt(151), bizony „alálőttem”. Iszonyatosan jó érzés, hogy a munkámra szükség van, hogy szinte nap mint nap érezhettem a közönség szeretetét, a tapsokat, s mindazt az örömet, amiért érdemes színésznek lenni.
- A sok előadás folyamatos intenzív igénybevétel komoly erőtartalékokat igényel...
- Ez adottság és indíttatás kérdése. Sportoló-családból származom, s ezért talán nem túlzás, ha azzal a hasonlattal élek, hogy számomra a „sportpálya a színház, a próbák az edzéseim, s a versenyek az előadások”.
- A következő évadáról mit lehet most tudni?
- Négy szerepre szerződtem megint, s az ebből adódó előadásokhoz hozzácsapódik még az előző szezonból átjövő két produkció. Úgyhogy ezek után nem lennék meglepve, ha jövő ilyenkor is én lennék a bajnok... - mondja mosolyogva Maszlay István.

A Győri Nemzeti Színház művészei közül Kiss Tünde a legfoglalkoztatottabb. Őt is a folyamatos munka hatásairól kérdeztük.
- Az idei évadban a tervek szerint 159 előadása lesz, ami komoly erőpróba. Hogyan bírja a leterheltséget?
- Ez mindig attól függ, milyen lelki állapotban van az ember. Jól viseli az, aki segítve van a párkapcsolata által. Szerencsére én ideális kapcsolatban élek.
- Non-stop próba, mintegy százhatvan előadás.... Mire marad még erő, mi segít a regenerálódásban?
- Szabadidőm nem sok marad, azt viszont a párom társaságában töltöm el leginkább. Séta, mozi, kis kirándulások, vagy csak ülünk szeretetben, csendben az erkélyen. De természetesen a kondíció megőrzésére van egy állandó „szerelmem”, a jóga. Ez mindig kikapcsol, ellazít, feltölt. S ha még ez nem lenne elég, akkor újra aktivizálom magam a Süss fel Nap Alapítvány jószolgálati nagyköveteként és többet vállalok a hátrányos helyzetű gyermekek életének megkönnyítésében.
- Játszik-e máshol?
- Jelenleg nem, ez a sorozatterhelés is bőven elég. Szerencsére olyan alkatú vagyok, olyan fából faragtak, aki bírja és örömmel veszi az új kihívásokat. Abban a korban vagyok, amikor az ember terhelhető, és szerencsére a sorsom – a Győri Nemzeti Színházon keresztül – megadja nekem az ajándékot, hogy ebben a terhelhető korszakomban intenzíven foglalkoztat a teátrum.
2017. május 26.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus