Évadzáró 2017

 
 
A Győri Nemzeti Színház társulata megtartotta évadzáró társulati ülését a Nagyszínházban. Bár még nem zárult le a 2016/2017-es évad, a társulat összegezte az elmúlt időszak eseményeit. Az évad utolsó előadása június 15-én A Pál utcai fiúk lesz a Nagyszínházban.

A díszasztalnál Rózsavölgyi Lászlót, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökét, Gasztonyi Lászlót, a Kisfaludy Alapítvány kuratóriumi elnökét, Miklósy Lajost, az alapítvány alapítóját, Prácser Attilát, kuratóriumi tagot, valamint Markó Angéla ügyvezető igazgatót és Silló István zeneigazgatót köszöntötte Forgács Péter.
A színház igazgatója elmondta, hogy a záróünnepség ellenére még sok feladat vár a társulatra, hiszen előttünk áll a két estés fellépés a Margitszigeten. A Doktor Zsivágót reményeink szerint telt ház előtt mutatjuk be a Budapesti Nyári Fesztivál programjában. Szintén a társulatra előtt áll még két rendhagyó Primadonnák előadás, június 10-én a Széchenyi téren, az EKF nap esti programjaként, és június 13-án a POSZT off-programjában.
Forgács Péter szót ejtett az új évad, 2017/2018 feladatairól is. Szeptember 8-án a Győri Nemzeti Színház ad otthont az Országos Színházi Évadnyitónak és a Kaszás Attila-díj átadását keretező gálaműsornak. Az évadnyitót Borkai Zsolt polgármester nyitja meg, a gála nyilvános lesz, hamarosan megkezdődik a jegyértékesítés a díjátadóval egybekötött sokszínű estre. A színház nyílt napja, az 1 nap a kulisszák mögött VIII., mindezek miatt a szokásosnál korábban, szeptember 2-án lesz. A rendhagyó nyílt nap nagyszínházi programjaira már megkezdődött a jegyértékesítés, on-line és jegypénztárunkban is lehet ülőhelyet váltani a Primadonnák, Csoportterápia és A semmi pánik! című nagyszínházi produkciókra.
Az igazgató bemutatta a társulathoz érkező új tagokat; Dunai Csenge színésznőt, örömmel újságolta, hogy nálunk vendégeskedik egy szerep erejéig Jordán Tamás, valamint köszöntötte Hajdu Anita, Fekete Rebeka és György László tánckari tagokat. Bemutatta Kőhalmi Endrét, a színház új kulturális menedzserét.
Búcsúztattuk a nyugdíjas kollégákat: Molnár Etelka Ilona és Koblinger Éva férfi szabókat.

Az Örökös Tagok társulata két kollégával bővült idén:
Áts Gyula, Jászai Mari-díjas színész
Bonrád István, asztalostár vezető

A Kisfaludy Alapítvány kuratóriumának döntése alapján az idei évad Kisfaludy Ösztöndíjasai
Kisfaludy Zsófia
Nagy Johanna

Minden ünnepeltnek szeretettel gratulál a Győri Nemzeti Színház társulata!
2017. május 26.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus