Humor háromszoros adagban

 
 
A Győri Nemzeti Színház folytatja őszeleji, mélabút oszlató áldásos tevékenységét. Hagyományos nyílt napunk keretében három ízig-vérig vígjátékot, kacagtató komédiát kínálunk szeptember 2-án, - ezúttal Best of Kisfaludy terem mottóval. Az előző évad három teltházas sikerdarabja a Primadonnák, a Csoportterápia és a Semmi pánik! – lesz látható ezúttal a Nagyszínházban, s a rendhagyó produkciókra szépen fogynak a jegyek.

Az 1 nap a kulisszák mögött című színházi nyílt napunkon - hagyományainkhoz híven - fellebbentjük a fátylat, a színház belső életéről, betekinthetnek a díszletzugokba, varázsos világunkat testközelből láthatják. A közkedvelt kulisszajárásra azonban regisztrálni csak augusztus 23-án reggel 09.00-től lehet a színház szervezési osztályán. Előzetes jelentkezést a nagy érdeklődésre tekintettel nem tudunk fogadni.
Az elmúlt időszak egyik fergeteges győri sikere, a Primadonnák. Járai Máté és Nagy Balázs jutalomjátéka ez a sodró, lendületes produkció, amiben a nő-imitátorságban fürdőző fiatal sztárszínészeinkhez felnőve a két csacska leány szerepében Kiss Tünde és Mózes Anita brillíroz. S minderre még Bródy Norbert, Mézes Violetta, Maszlay István és Klinga Péter is rátesz egy jókora szívlapáttal.
Simon Kornél az utóbbi évadokban nálunk is parádés produkciókat hoz létre rendezéseivel. A Madách Színház musicalpályázatának díjnyertes darabjában, a Csoportterápiában hat egymástól minden porcikájában eltérő, karakteres ember keresi önmagát, - kacagtató fordulatok közepette. A parkolás ellen beoltott plázacica, a notórius hazudozó, a mindenre elszánt hipochonder és a mindennapjainkból jól ismert, viccesen szánalmas figurák mozgalmas és vidám történetet kanyarítanak a valóságból. Kiss Tünde, Nagy Balázs, Kokas Piroska, Járai Máté, Fejszés Attila és Mózes Anita torz és mégis valósághű tükröt mutat a publikumnak, s bizony jókat nevethetünk saját gyarlóságainkon.
Ki ne emlékezne bronxi barátunk, a sajátos világlátású Woody Allen első nagy sikerére, a Semmi pánik!-ra? A humoros, gegekkel, helyzet- és jellemkomikummal bőven megfűszerezett darabban egy ügyefogyott diplomatacsemete kerül egyre nagyobb slamasztikába, s miközben - a darab írójára olyannyira jellemző módon - ő is hasztalan próbálja menteni a menthetőt, s kerül mind nagyobb zűrbe. Abszurd és nevettető szituációk sorozatán át zuhan egyre mélyebb... szerelembe. A kamarakomédia főbb szerepeiben Maszlay István, Molnár Judit, Kiss Tünde, Fejszés Attila, Török András és a felettébb ájtatos és mókás püspökként Vincze Gábor Péter teszi próbára rekeszizmainkat, de nagyszerű alakítást nyújt Molnár Erik, Mohácsi Attila, Klinga Péter, Mihályi Orsi, Szikra József és Bende Ildikó is.

Szép lesz a szombat szeptember 2-án, a Győri Nemzeti Színház nyílt napján, amikor nemcsak pótolhatjuk az esetlegesen elmulasztott színházi élményeket, hanem akár tripla adagnyi vidámságot is pakolhatunk hétköznapi hátizsákunkba.

Program:

09.00-10.00 Kulisszajárás (regisztációköteles)
11.00 Szegény Dzsoni és Árnika próba – Kisfaludy terem (regisztációköteles)
10.30 Primadonnák
13.30-14.30 Kulisszajárás (regisztációköteles) A program időpontja változott a korábbiakban meghirdetetthez képest.
15.00 Csoportterápia
15.00 Szegény Dzsoni és Árnika – Kisfaludy terem, a Győri Balett előadása
19.30 Semmi pánik!

2017. június 08.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus