Rekordot dönthet az Örökzöld évad

 
 
A Győri Nemzeti Színház társulata megtartotta évadnyitó társulati ülését szeptember 14-én. Az elmúlt hetekben már több jelentősebb eseménynek adtunk otthont, nagy sikerrel itt nyitották meg az országos színházi évadot is.

A Himnusz eléneklése után Forgács Péter igazgató köszöntötte a díszasztalnál ülőket: Rózsavölgyi Lászlót, az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnökét, Markó Angéla ügyvezető igazgatót és Silló István zeneigazgatót. Meghívásunkat elfogadta Szombati-Serfőző Eszter, az önkormányzat Kulturális és Sport Főosztály vezetője és Hermann-né Gesztrich Nikoletta, a Kulturális Osztály vezetője. Forgács Péter köszönetet mondott Gasztonyi Lászlónak, a Vill-Korr Hungária ZRT. ügyvezetőjének a Vill-Korr Sulibérlet támogatásáért.
A VI. Országos Színházi Évadnyitó Gálánk sikerét méltatta köszöntő beszédében Rózsavölgyi László. „Nincs nehéz dolgom, mert egy hete Borkai Zsolt polgármester úr pont ezeken a világot jelentő deszkákon jelentette be, és hangsúlyozta is, hogy mindent megtesz azért, hogy a színház minél jobb feltételek közt tudjon működni”. Az intézményben zajló értékteremtő munkával kapcsolatban pedig egy idézettel szolgált: „a világ sokszor egy pocsolya, és nekünk a színház segítségével kell megmaradni ezeken a magaslatokon!”
Ezt követően Forgács Péter igazgató ismét köszönetet mondott a társulat összetartó munkájáért. A Margitszigeten bemutatott Doktor Zsivágó című musical próbára tette a produkció teljes stábját. Az első előadás alatt végig esett az eső, a másodikon váratlanul elakadt a forgószínpad, a közönség mégis kitartott. Lucy Simon, a darab zeneszerzője el volt ragadtatva az előadástól.
A teátrum vezetője szót ejtett a szeptember 2-i nyílt nap sikeréről és a Magyar Művészeti Akadémia 4. konferenciájáról. A Párbeszéd a magyar színház jövőjéről című előadó-művészeti szakmai konferenciára országosan idén regisztráltak a legtöbben. Nem véletlen, hiszen olyan szakmai kérdések kerültek előtérbe, melyek megoldása sürgető.

Nagy várakozás előzi meg az Örökzöld évad bemutatóit. Ezt a bérleteladások már most híven tükrözik. Az előzetes számadatok alapján rekordot dönthet a 2017-2018-as évad.

Sűrű lesz a hónap vége, hiszen egymást érik a premierek. Gorkij: Éjjeli menedékhely című drámáját a Kossuth-díjas Jordán Tamás főszereplésével szeptember 23-án a Nagyszínházban mutatja be a társulat. A drámát a Kossuth-díjas Valló Péter rendezi. Szeptember 30-án debütál a Kisfaludy teremben A padlás című musical, Háda János rendezésében. Shakespeare klasszikusát Bagó Bertalan rendezi. A Makrancos Katát október 7-től láthatja a publikum, főbb szerepekben Szina Kingával, Sárközi Józseffel és Ungvári Istvánnal.

A Nagyszínházban az évadnyitó társulati ülésen köszöntöttük az új tagokat, és elbúcsúztattuk nyugdíjba vonuló kollégánkat, Golub Imre világosítót. 

Pusztai Lilla, súgó
Domonkos-Hersics Diána, énekkari tag
Radván Eszter, énekkari tag
Lakner Norbert, énekkari tag
Nagyné Tarcsai Tímea, férfi szabó
Ódor Kitti, fodrász
Széles Anita, gazdasági ügyintéző

A társulatnak és a közönségnek is élményekben gazdag, sikeres évadot kívánunk!

2017. szeptember 15.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus