Nyerésre áll a saját csatájában

 
 
Színházunk harmadik alkalommal rendezi meg népszerű drámaíró versenyét, a Kortársasjátékot, a Győri Könyvszalon keretein belül. Az esemény hivatalos pénteki megnyitóján Sándor György, a XVII. Győri Könyvszalon Művészeti Díjasa húzta ki a megírandó dráma témáját, a Kisalföld megyei napilap pénteki számának címei közül. Az idei meghívott szerzők: Pozsgai Zsolt, Szálinger Balázs és Zalán Tibor színészcsoportot és rendezőt sorsoltak maguknak.


A XVII. Győri Könyvszalon ünnepélyes megnyitóját követően a drámaírók: Pozsgai Zsolt, Szálinger Balázs és Zalán Tibor visszavonultak, hogy kevesebb, mint 23 óra alatt megírják mindrámáikat. Az olvasópróbák szombat délelőtt kezdődnek a Győri Nemzeti Színház különböző helyszínein. A 18 színész három csoportra osztva, három rendezővel dolgozik együtt, Gábor Sylvie-vel, Háda Jánossal és Kszel Attilával. Az esti megmérettetés előtt mindhárom csoport csupán fél órát próbálhat a nagyszínpadon. A háromtagú zsűri a szombat esti előadásokat követően hirdet győztest: a legjobb drámaíró, a legjobb rendező, illetve a legjobb színésznő és színész kategóriában. A nézők színházjegyük megfelelő urnába dobásával döntenek majd a legjobb előadásról.
Forgács Péter ötletgazda, zsűritag az idei évben a következő címeket választotta ki a napilapból:

1. A jövő utazása: kormány nem lesz
2. Újjászületett a szerető kastélya
3. Nyerésre áll a saját csatájában
4. Urnasírok az ablakom alatt
5. Mészáros volt a legjobb
6. Tanároknak is ingyen
7. Csécsényből Mórichidára

Sándor György, a XVII. Győri Könyvszalon Művészeti Díjasa a Nyerésre áll a saját csatájában címet húzta ki az urnából a három drámaíró számára.

2017. november 17.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus