A vád tanúja művészei díjat vehettek át

 
 

Szeptember 3-án, hétfőn átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait. A legjobb női főszereplő díját Szina Kinga, az idei év Különdíját Csankó Zoltán vehette át. Az elismerésekhez szeretettel gratulál a Győri Nemzeti Színház társulata.

A 2018-as versenyprogram A vád tanújával indult június 15-én

Agatha Christie tárgyalótermi krimijét Simon Kornél rendezésében és a Győri Nemzeti Színház előadásban láthatta a fővárosi közönség.

A Szemle díjátadóján Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a fesztivál keretében 6 vidéki színház 6 előadását mutatták be. Az előadásokat teltház előtt játszották a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A szakmai zsűri az idén is hét kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott produkciókat, A vád tanúja, az Illatszertár, a Cabaret, A képzelt beteg, a Volpone és a Furcsa pár című előadást.
A győri, nyíregyházi, kaposvári, kecskeméti, szombathelyi és miskolci társulatokat figyelemmel kísérő szakmai zsűri tagja volt Szinetár Miklós rendező, Bagossy László rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetője, Deres Péter dramaturg és Bán Teodóra.


A szakmai zsűri döntése alapján

Legjobb előadás: nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház | László Miklós: Illatszertár (rendező: Mohácsi János)
Legjobb társulat: szombathelyi Weöres Sándor Színház | Ben Jonson - Volpone (rendező: Alföldi Róbert) 
Legjobb női főszereplő: Szina Kinga, Győri Nemzeti Színház | Agatha Christie: A vád tanúja (rendező: Simon Kornél) 
Legjobb férfi főszereplő: Bányai Kelemen Barna, szombathelyi Weöres Sándor Színház  
Legjobb női mellékszereplő: Märcz Fruzsina, kecskeméti Katona József Színház
Legjobb férfi mellékszereplő: Adorjáni Bálint, kecskeméti Katona József Színház  
Az  idei év Különdíját Csankó Zoltán színművész kapta, aki a győri és a szombathelyi előadásban is emlékezetes alakítást nyújtott.

A legjobb előadásnak járó közönségdíj: Miskolci Nemzeti Színház | Furcsa pár 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. évfordulója alkalmából megrendezett fesztiválon az opera-, operett- és musicalbemutatókat, balett-előadásokat, klasszikus, könnyűzenei és crossover-koncerteket, a színházi előadások, szuperprodukciók, kiállítások és gyerekelőadások sorát csaknem 110 ezer néző láthatta.

Forrás: MTI
Fotók: Szabad Tér Színház

2018. szeptember 03.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus