Klasszikus évad a jubileumi épületben

 
 
A Győri Nemzeti Színház társulata csütörtökön megtartotta évadnyitó társulati ülését. Intézményünk továbbra is a megszokott rend szerint várja a közönséget, az előzetes régészeti feltárások miatt a főbejárat az oldalsó lépcsők felől közelíthető meg. Társulatunk a 2018/2019-es évad összes előadását a 40 éves színházépületben játssza, illetve tűzi műsorára.

A Himnusz eléneklése után Forgács Péter igazgató köszöntötte a díszasztalnál ülőket: Páternoszter Piroskát, a Modern Városok Program polgármesteri biztosát, Radnóti Ákos alpolgármestert és Silló István zeneigazgatót.
A jó hangulatú társulati ülésen a város nevében Radnóti Ákos alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, és a 40 éves színházépület, valamint környezetének közelgő felújításról szólt. Az előkészületek már megkezdődtek, ez azonban nem érinti a kulturális intézményben folyó próbákat és bemutatókat, hiszen a költözés csak az évad végén, 2019 nyarán lesz. A Klasszikus évad bemutatóihoz sok sikert kívánt a város nevében.
A II. János Pál téren az előzetes régészeti munkák miatt több helyen felbontották a burkolatot, ez azonban az épületbe való bejutást csak részben korlátozza. Jelenleg a főbejárat az oldallépcsők felől közelíthető meg. A régészeti feltárásokról és a beruházás menetéről számolt be a Modern Városok Program polgármesteri biztosa, Páternoszter Piroska, aki hangsúlyozta, igazi együttműködésben zajlanak az előkészületek a város és a színház vezetősége között, hiszen az egyeztetések azt szolgálják, hogy a végeredménnyel mindenki elégedett legyen.
Forgács Péter igazgató a támogatók, barátok jókívánságait is tolmácsolta, egyben köszönetet mondott Gasztonyi Lászlónak, a Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezetőjének a Vill-Korr Sulibérlet támogatásáért. Az országos szinten is egyedülálló kezdeményezés népszerűsége továbbra is töretlen, az ifjúsági bérlet már tavasszal elfogyott. Nagy várakozás előzi meg az Klasszikus évad bemutatóit. Ezt az eddigi bérleteladások is híven tükrözik, de azt még nem lehet tudni, sikerül-e túlszárnyalni a tavalyi számokat.

A társulat egy része nyáron sem pihent. Ungvári Istvánt meghívták a POSZT versenyprogramjának színészzsűrijébe. Simon Kornél rendezése, A vád tanúja bekerült a POSZT OFF programjába, június 8-án mutattuk be Pécsett nagy sikerrel. Az előadást a Városmajori Szabadtéri Színpadon is játszottuk júniusban. A Színházi Szemle díjait hétőn adták át. Szina Kinga itt a legjobb színésznőnek járó elismerést vehette át, Csankó Zoltán pedig a szemle különdíját nyerte el. A sikeres darabtól a társulat szeptember 5-én, a Vidéki Színházak Fesztiválján, a Pesti Magyar Színház közönsége előtt búcsúzott el, kirobbanó siker mellett. A sevillai borbély vígoperával Fertőrákoson vendégeskedtünk júliusban, A padlás a Veres1Színházban, zsúfolt teltház mellett aratott hatalmas sikert. Forgács Péter igazgató külön kiemelte és megköszönte műszaki stábunk munkáját.

A Győri Nemzeti Színház emblematikus épülete idén ünnepli átadásának 40. évfordulóját, ennek alkalmából 2018 novemberében nagyszabású jubileumi gálaműsorral készülünk. Az 1 nap a kulisszák mögött című nyílt napunkat egy tavaszi hétvégén rendezzük meg, így búcsúzunk majd méltóképpen az épülettől. A város szeptember 8-án, szombaton EKF Napot rendez. A Széchenyi téri programok a győri Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat jegyében telnek. Forgács Péter igazgató ezzel kapcsolatban elmondta, a szombati egész napos rendezvényt fergeteges műsor zárja 20.30 órakor. A nagyszabású produkcióban mintegy 130-an lépnek fel. Színházunk a Beatles.hu-val készül, a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében. Előtte művészeinkkel személyesen is találkozhatnak a Széchenyi téren 18.00 és 19.30 között.

A Nagyszínházban az évadnyitó társulati ülésen elbúcsúztattuk nyugdíjba vonuló kollégánkat, Borsi Ferencné Marikát, és köszöntöttük az új tagokat: Pásztor Zoltán produkciós vezetőt, Nagy Adrienn titkársági munkatársat, Tüske Roland kellékest, Scheffer Martin világosítót, Balogh Dávid, Bartók Tamás, Vámosi Máté tánckari tagokat.

A társulatnak és a közönségnek is élményekben gazdag, sikeres évadot kívánunk!


Győr+ Tv Híradó





2018. szeptember 06.

MEGOSZTOM

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google Plus